joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Întâlnire între două generaţii de antrenori

Partida dintre SCM Craiova şi CSM Bucureşti este de mare interes din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte, acesta este stârnit datorită şicanelor la care clubul bucureştean a supus echipa din Bănie, în sensul că o înţelegere amiabilă a fost transformată într-un mic avantaj, sau cel puţin aşa se lasă impresia. Este vorba despre faptul că, aşa cum anunţam, meciul care ar fi trebuit să se dispute pe 11 ianuarie se dispută pe 8, echipa craioveană având la dispoziţie un timp minim pentru recuperare şi pentru a pregăti partida. Cu toate că ar fi suficiente argumente pentru a acuza conducerea clubului bucureştean că nu a fost tocmai fair-play, Carmen Amariei a avut o altă poziţie.

Referitor la subiect, antrenoarea formaţiei craiovene a declarat ieri, următoarele:
Am avut o etapă foarte grea la început de an cu HCM Baia Mare. Rezultatul a fost negativ dar echipa a făcut meci destul de bun. Sper să avem aceeaşi determinare şi în partida cu CSM Bucureşti. Deşi în primă fază avusesem un acord verbal din partea lor o amânare pentru data de 11, dată cu care au fost de acord, s-au răzgândit şi o să jucăm mâine (n.r. astăzi) probabil şi în urma prestaţiei de la Baia-Mare gândindu-se că nu avem timpul necesar pentru recuperare. Nu mai era nevoie de motivaţii pentru decizia lor. Neavând nimic scris au avut posibilitatea să se răzgândească. Trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt şi să nu căutăm scuze. Ştiam că în ianuarie programul va fi încărcat. Am avut timp să ne recuperăm, am avut o zi de odihnă, şi privim această partidă cu deschidere pentru a obţine o primă victorie în acest an.

CSM, un adversar respectat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, meciul are o importanţă majoră pentru păstrarea şanselor de îndeplinire a obiectivului, acesta fiind din câte se pare păstrat, adică play-off-ul campionatului. O înfrângere pe teren propriu cu formaţia din capitală ar atârna greu în ducerea la bun sfârşit a campionatului, mai ales că în retur la Craiova vor veni echipe puternice.

Tratăm cu seriozitate maximă acest meci pentru că este primul meci acasă şi avem o mare dorinţă de a aduce prima victorie din acest an. Toate meciurile de aici înainte sunt decisive şi bineînţeles şi acesta, care va forte greu. Ne dorim să vină cât mai mulţi suporteri să ne susţină, să fie cel de-al optulea jucător.
A declarat Amariei

Tehniciana formaţiei craiovene a avut cuvinte de laudă despre adversarul de astăzi:
Echipa CSM s-a îmbunătăţit, are o jucătoare campioană mondială şi va fi un pericol în momentul în care va intra în teren, dar nu cred că doar în câteva zile s-a integrat în sistemul  lor. Mă voi întâlni şi cu Cristina Vărzaru,  o jucătoare foarte bună care îmi este prietenă. Mă bucur că o să ne vedem la început de an dar pe mine mă interesează strict evoluţia echipei noastre.
Carmen Amariei

În declaraţia sa Amariei a făcut referire la faptul că pentru meciul de la Craiova,  la  CSM Bucureşti va juca renumita Emiliya Turey, una dintre cele mai bune extreme  la nivel mondial. În altă ordine de idei va fi o confruntare directă a două generaţi de antrenori. Handbalul feminin românesc se află într-o plină schimbare de generaţii, nu puţine formaţii din ţară având la timonă tehnicieni din tânăra generaţie care îşi pregătesc echipele cu succes.

Vasile Mărculescu face parte din categoria tehnicienilor cu experienţă care vor să demonstreze că mai au un cuvânt de spus în handbalul autohton. Şi din acest punct de vedere va fi un duel interesant urmând să se vadă dacă tinereţea şi exuberanţa, va face faţă experienţei.  Altfel, mai trebuie spus că din lotul SCM Craiova vor lipsi pentru acest meci Haşegan, Nichita şi Apipie, cele trei jucătoare fiind accidentate.

Politica