vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Forfotă mare la Pandurii, Eric îşi face bagajele pentru Arabia Saudită

Mai multe surse dau ca şi sigură plecarea lui Eric la gruparea arabă Al Ahli, consemnând că cele două părţi au bătut deja palma şi în cel mai scurt timp va fi rezolvată şi partea contractuală. Cel mai spectaculos jucător al Pandurilor nu a petrecut mult timp în vestiarul formaţiei pregătite de Pustai, venind la Târgu-Jiu în vara lui 2013. Acum, peste doar câteva luni, interesul pentru jucătorul brazilian s-a dovedit a fi unul generos, atât pe plan intern cât şi în afara graniţelor, iar talentatul fotbalist îşi va „îngrăşa” considerabil conturile, dar va avea de pierdut pe plan fotbalistic, în general campionatele asiatice neavând acea sclipire comparativ cu fotbalul european. Noul club al lui Eric a avut de luptat pe frontul negocierilor cu o gruparea din China şi o prim divizionară din Turcia, cele două echipe arătându-şi de asemenea interesul pentru fostul mijlocaş al Pandurilor.

După ce primele discuţii între clubul gorjean şi Al Ahli au eşuat, iar în primă fază transferul lui Eric la formaţia saudită nu mai era văzut cu ochi buni, se pare că oficialii  arabi au revenit cu o nouă ofertă pe placul conducerii pandure. Conform digisport, gruparea din Emirate a plătit pentru „bijuteria” gorjenilor 1,2 milioane de euro, însă pandurii nu vor profita de întreaga sumă, iar 200.000 de euro vor fi redirecţionaţi către Gaz Metan Mediaş, ca urmare a unei clauze din contractul de transfer al lui Eric de la gruparea medieşană la cea din Târgu-Jiu.

Eric va primi la arabi un salariu de 400.000 de euro pe sezon

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuşi, jucătorul de origine braziliană s-a dovedit o afacere bună pentru vicecampioana României, ţinând cont că aceasta a plătit numai 400.000 de euro pentru a-l transfera de la Mediaş, iar pentru aceeaşi sumă, la pachet a fost adus şi închizătorul Breeveld. Câştigurile lui Eric vor fi şi ele consistente. Brazilianul a semnat un acord pe 3 ani cu Al Ahli, pentru un salariu de 400.000 de euro pe sezon. Eric este în vârstă de 28 de ani, iar aportul său la evoluţia pandură din prima parte a campionatului a fost una esenţială.

Acesta a marcat numai puţin de 14 goluri şi a pasat de 12 ori decisiv în scurtul istoric petrecut la Pandurii. Al Ahli se află pe locul patru în prima ligă de fotbal a Arabiei Saudite cu un total de 24 de puncte. În altă ordine de idei, mişcările de trupe la gruparea gorjeană vor fi din ce în ce mai intense. Dat ca şi transferat la Pandurii de către tehnicianul Stelei, Doru Bratu se află într-adevăr în vederile clubului pregătit de Pustai, dar totul este pentru moment doar la nivel de discuţii. Pe sensul opus, Lazar şi Cristea se află pe lista de posibile plecări a formaţiei gorjene. Pentru portarul Lazar se pare că primăvara îl va prinde la Botoşani, unde va fi împrumutat până la vară pentru a i se oferi posibilitate de a acumula experienţă, conform celor spuse de preşedintele executiv Eugen Pîrvulescu, citat de sportingorj.ro. În privinţa mijlocaşului Călin Cristea, acelaşi oficial a declarat pentru aceeaşi sursă că există un interes al Universităţii Cluj de a-l înregimenta în această iarnă, dar nu este încă nimic concret. 

Politica