joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Verdict final! Năstase, patru ani după gratii

Fostul premier Adrian Năstase va sta patru ani în spatele gratiilor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, ieri, definitiv pentru şantaj şi luare de mită în dosarul Zambaccian. Soţia pesedistului, Dana Năstase, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

Adrian Năstase este acuzat că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

Instanţa a mai decis că statul va confisca familiei Năstase aproximativ 400.000 de euro. În acelaşi dosar, Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2012, pe 20 iunie, Adrian Năstase a mai primit o condamnare definitivă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”. În acest dosar, Năstase a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. A fost arestat pe 26 iunie 2012 şi eliberat condiţionat pe 18 martie anul trecut. Adrian Năstase a ajuns aseară în arest.

Politica