joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ninsorile se lasă aşteptate

Posibile ninsori slabe, abia după 13 ianuarie. În următoarea perioadă vom avea parte de vreme caldă pentru această lună. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 6 – 19 ianuarie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Astfel, potrivit ANM, în Oltenia “până pe 12 ianuarie, temperatura se va menţine peste mediile climatologice. Media regională a valorilor maxime va fi de 7…8 grade, iar a minimelor în jur de 0 grade. În a doua săptămână a intervalului este anticipată o răcire a vremii, astfel că la nivelul regiunii se vor înregistra în medie maxime de 0…2 grade, iar minimele termice vor fi în medie de -6…-4 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după data de 13 ianuarie, când vor fi mai ales ninsori, în general slabe”.

De altfel, în ianuarie, în toată ţara valorile termice se vor situa, în general, sub mediile multianuale, exceptând partea de sud-est, unde vor fi apropiate de aceste medii. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice şi centrale, unde sunt posibile valori excedentare, arată ANM.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În februarie, temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, iar cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local deficitare în sud-vestul ţării, mai spun meteorologii.

Potrivit ANM, în luna martie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în sudul, sud-estul şi estul ţării, şi posibil sub aceste medii în celelalte regiuni. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi local cele sud-vestice, unde se vor încadra în normele climatologice.

Politica