Închisoare pentru înşelăciune

Home Eveniment Închisoare pentru înşelăciune
Închisoare pentru înşelăciune

Daniel Cătălin Munteanu, tânărul de 23 de ani, din judeţul Călăraşi care a înşelat 8 doljeni cu sume cuprinse între 300 şi 1.200 lei susţinând că în schimbul acestor bani le va rezolva semnarea unor contracte de muncă în Italia şi Germania a fost condamnat, pe 13 decembrie, de Judecătoria Craiova la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, complicele său, Ovidiu Michiu, care este recidivist, a primit 4 ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, Mun teanu, care este tot arestat, declarând deja recurs, ce se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Daniel Cătălin Munteanu, tânărul de 23 de ani, din judeţul Călăraşi care a înşelat 8 doljeni cu sume cuprinse între 300 şi 1.200 lei susţinând că în schimbul acestor bani le va rezolva semnarea unor contracte de muncă în Italia şi Germania. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată, în stare de libertate, şi complicele său, Ovidiu Michiu. Dosarul s-a înregistrat pe 10 septembrie la Judecătoria Craiova, în aceeaşi zi instanţa prelungind arestarea lui Munteanu, care a ajuns după gratii pe 16 iulie 2013.

Reamintim că, din cercetările poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dolj şi ale procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a reieşit că, în perioada decembrie 2010 –februarie 2013, Munteanu, prezentându-se sub o falsă identitate şi în mod nereal ca reprezentant al mai multor societăţi comerciale, a indus în eroare 8 persoane, din judeţul Dolj, sub promisiunea medierii unor contracte de muncă, bine remunerate, în Italia şi Germania, serviciu pentru care a solicitat, cu titlu de comision, sume de bani cuprinse între 300 lei şi 1200 lei. Anchetatorii au mai stabilit că Daniel Cătălin Munteanu a fost sprijinit în activitatea infracţională de Ovidiu Michiu, de 23 de ani, tot din comuna Crivăţ, care, sub o falsă identitate, a deschis un cont la o unitate bancară din municipiul Braşov,  unde  părţile  vătămate virau  sumele  de bani  percepute drept comision.Cei doi tineri au acţionat în acelaşi mod şi în alte judeţe din ţară.

Prin extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada iunie-iulie 2013, învinuitul a mai indus în eroare alte 14 persoane din întreaga ţară, persoane ce au virat în contul bancar deschis în Braşov sume cuprinse între  80 lei şi 300 lei.
Au precizat reprezentanţii IPJ Dolj la momentul reţinerii lui Munteanu

Cei doi au fost judecaţi pentru înşelăciune în formă continuată, în cauză fiind înregistrate opt părţi vătămate şi alte 11 părţi civile. Cei doi şi-au recunoscut faptele, iar pe 13 decembrie instanţa a pronunţat sentinţa pe fond. Daniel Cătălin Munteanu a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, judecătorii menţinându-i şi arestarea preventivă.

Condamnă pe inculpatul Munteanu Daniel Cătălin, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infr. de înşelăciune în formă continuată. În temeiul art. 71 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b C.p. pe durata executării pedepsei. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii de la 16.07.2013 până la 17.07.2013 şi durata arestării preventive de la 17.07.2013 la zi. În baza art. 350 c. pr. pen menţine starea de arest preventiv a inculpatului.
Se arată în sentinţa pronunţată pe 13 decembrie de Judecătoria Craiova  

În ceea ce-l priveşte pe Michiu, recidivist, judecătorii l-au condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Cei doi au fost obligaţi, prin aceeaşi sentinţă, la achitarea sumelor cu care au înşelat părţile vătămate şi la 1.300 de lei Munteanu, respectiv 1.200 lei Michiu cheltuieli judiciare.Pe 16 decembrie Daniel Cătălin Munteanu a declarat recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.