vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hyperion intră în uz luna viitoare

Fabrica de locomotive Softronic Craiova, de altfel singura de acest gen din Sud-Estul Europei, a reuşit să obţină o finanţare de la GarantiBank pentru producţia trenului electric Hyperion. Este vorba de suma de 4,3 milioane de euro.  

Hyperion a fost produs în Craiova folosindu-se cea mai nouă tehnologie în domeniu şi respectând standardele de interoperabilitate europene. Acesta reprezintă o revoluţie în transportul feroviar român, fiind prima ramă electrică cu podea joasă şi tracţiune asincronă produsă de industria românească de profil şi poate fi construită în două variante de viteză maximă, de 160 km pe oră, respectiv 200 km pe oră.
A declarat Ionel Ghiţă, Preşedinte CA Softronic, pentru capital.ro.

Prima ramă electrică din România, Hyperion are două vagoane motoare şi două purtătoare, cu capacitatea de 180 de locuri pe scaune. Investiţia totală se ridică la peste 5 milioane de euro. Hyperion efectuează acum teste de viteză urmând a fi lansat în uz comercial în luna februarie, mai scrie capital.ro. MEDIAFAX arată că Softronic, deţinută de patru persoane fizice – Ionel Ghiţă (30% din capital), Ion Gârniţă (26%), Augustin Popescu (26%) şi Oana-Adriana Miulescu (16%) – a fost înfiinţată în 1991 la Craiova şi a încheiat anul 2012 cu afaceri de 68,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: mediafax.ro

Politica