vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vacanţa a luat sfârşit

Gata cu vacanţa. Elevii se întorc astăzi la şcoală după două săptămâni de vacanţa de iarnă. Cursurile semestrului I vor continua până la 31 ianuarie. De la acea dată şi până în 10 februarie, când va începe semestrul al doilea, elevii vor fi din nou în vacanţă. Cursurile semestrului al doilea se vor încheia în 20 iunie. Însă în această perioadă, elevii vor avea parte şi de vacanţa de primăvară, care va începe în 12 aprilie şi se va încheia pe 22 aprilie, după a treia zi de Paşti.

În primăvară vor fi organizate simulările la bacalaureat, inclusiv pentru elevii din clasa a XI-a, dar şi simulările de la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.În perioada 7 – 11 aprilie elevii vor fi angrenaţi în activităţi extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.Până la sfârşitul lunii mai vor fi susţinute şi tezele din semestrul al doilea. Elevii vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie.Elevii claselor a XII-a vor încheia anul şcolar 2014-2014 pe 30 mai, iar cei din clasa a VIII-a pe 13 iunie.

Profesorii ar vrea liber şi azi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mulţi dascăli au publicat o petiţie on-line prin care solicită Ministerului Educaţiei ca elevii să fie liberi şi de Bobotează.

Vacanţa de iarnă a anului şcolar 2013-2014 se sfârşeşte pe 5 ianuarie. Elevii ar trebui să se prezinte la şcoală pe 6 ianuarie. În tradiţia ortodoxă, în acea zi sunt sărbătorite: Botezul Domnului Iisus Hristos şi Dumnezeiasca Arătare. Vă rugăm, cu mult respect, să aprobaţi prelungirea vacanţei de iarnă cu două zile pentru a se putea prăznui cum se cuvine şi ziua de 7 ianuarie (Soborul Sfântului Ioan Botezătorul), aşa cum s-a întâmplat aproape întotdeauna, începând cu înfiinţarea învăţământului în România şi aşa cum binecuvântează Domnul nostru Iisus Hristos prin Biserica Ortodoxă.
Se arata în petiţia profesorilor

Ministerul Educaţiei spune că inspectoratele şcolare pot aproba modificări ale structurii anului şcolar, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ.

12 zile libere în 2014

Bugetarii s-au întors şi ei la lucru. Aceştia au motive de bucurie în 2014. Guvernanţii le-au oferit mai multe zile libere. Este vorba de 12 zile declarate libere prin Codul Muncii.

ZILE LIBERE 2014

Paşte
20 aprilie – duminică
21 aprilie – luni

Ziua Internaţională a Muncii
1 mai – joi

Rusaliile
8 iunie – duminică
9 iunie – luni

Adormirea Maicii Domnului
15 august – vineri

Sfântul Andrei
30 noiembrie – duminică

1 decembrie – Ziua Naţională a României
1 decembrie – luni

Crăciunul
25 decembrie – joi
26 decembrie – vineri

Politica