marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Întăriri de la Orşova

Înfiinţată în 2008, cea mai nouă secţie de la CSM Drobeta a izbutit câteva rezultate bune la nivel naţional, dar oficialii severineni aşteaptă şi medalii de plan continental. Pentru a-şi spori şansele, clubul severinean i-a transferat pe mehedinţeanul Alexandru Luca şi pe sibianul Ştefan Cârgea. Ambii sunt vicecampioni europeni de juniori, în proba de 8+1, medalii cucerite vara trecută, la Minsk, pe când erau legitimaţi la CSSLTTL Orşova, club pe care l-au părăsit în toamnă, după încheierea junioratului. După un scurt periplu la CS  Dinamo Bucureşti, cei doi se vor reîntoarce la Centrul Naţional de la Orşova, unde se pregătesc şi ceilalţi 10 componenţi ai clubului severinean, în urma protocolului încheiat între cele două părţi.

Singura bază nautică din Mehedinţi e la Orşova, astfel că sportivii de la CSM Drobeta se pregătesc acolo. Luca şi Cârgea sunt canotori descoperiţi de clubul Traian Lalescu, iar eu îi cunosc foarte bine. La Orşova există doar secţii de juniori şi e un lucru excelent că am reuşit să-i readucem pe aceşti băieţi în Mehedinţi, judeţ pentru care vrem să aducă medalii şi la seniori. Nu doar la Naţionale, ci şi la Europenele şi Mondialele de Tineret, unde sper să se califice anul acesta, iar pe viitor, la seniori. Sunt sportivi de mare valoare. Şi restul componenţilor de la CSM Drobeta sunt foarte valoroşi. Au avut rezultate bune în 2013. Nicolae Hartman a devenit dublu vicecampion naţional de seniori, iar la juniori avem mai multe medalii de aur. Florin Crista a câştigat aurul după doar un an de când practică acest sport.
A spus antrenorul Dorin Mitroi

Şi Luca a progresat destul de rapid. Sportivul din Baia de Aramă a ajuns la Orşova în 2010, iar un an mai târziu devenea campion balcanic de juniori, în Turcia.
A urmat argintul din 2013, de la Europenele din Belarus, dar visul canotorului mehedinţean rămâne podiumul olimpic. Luca ar putea deveni astfel primul canotor originar din Mehedinţi care aduce o medalie europeană pentru un club din judeţul său natal, la seniori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2010 am ajuns la Clubul Traian Lalescu din Orşova. Fratele meu deja făcea canotaj, dar el, din cauza unor probleme medicale, la spate, a fost nevoit să renunţe la activitatea sportivă după încheierea junioratului. Ambii am fost selectaţi de domnul antrenor Dorin Mitroi, care activează şi la centrul de la Orşova. Dânsul mi-a explicat că acest sport mă poate ajuta din mai multe puncte de vedere, iar după un an am devenit campion balcanic de juniori. A urmat şi argintul la Europenele de juniori, iar acum am trecut la tineret. Va fi un an greu. E destul de dificil să mă calific vara viitoare la Europene, dar voi munci mult. Sper ca în 2015 să iau din nou o medalie pe plan internaţional, iar visul meu e să mă calific la Jocurile Olimpice. Dacă nu la Rio de Janeiro, măcar în 2020, la Tokyo.
A spus Luca

Alături de acesta, Florin Crista e al doilea mehedinţean de la secţia de canotaj a clubului severinean, mama sa fiind originară din satul Fântâna Domnească, comuna Prunişor. Restul canotorilor de la CSM Drobeta sunt originari din alte zone ale ţării.   Mitroi a explicat şi de ce severinenii nu se pliază acestui sport.

Trebuie să ai o anumită conformaţie. Am găsit şi o sportivă din Severin conform parametrilor, dar n-am reuşit să-i convingem pe părinţi s-o lase să meargă la canotaj, la centrul de la Orşova. Pe Crista l-am adus în urma unei selecţii făcute la şcoala din Prunişor.
A spus Dorin Mitroi

Originar din comuna Cornea, judeţul Caraş-Severin, Mitroi e un fost elev al Clubului Sportiv Şcolar din cadrul Liceului „Traian Lalescu” Orşova, alături de care a devenit dublu campion mondial de juniori în 1997. După ce a terminat facultatea la Timişoara, a revenit în Mehedinţi ca profesor la clubul  orşovean, iar în paralel pregăteşte şi sportivii de la CSM Drobeta.

Politica