joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Galil Gilboa, un adversar respectat şi atât

Baschetul revine miercuri în sala Polivalentă, SCM “U” Craiova urmând să joace în Liga Balcanică împotriva formaţiei din Israel, Galil Gilboa. Meciul internaţional a fost prefaţat ieri într-o conferinţă de presă organizată la Sala Polivalentă, la aceasta luând parte Marius Toma, managerul secţiei de baschet de la SCM şi jucătorul Mirko Kovac, unul dintre cei mai în vogă marcatori al echipei din Bănie. Primul care a deschis discuţiile a fost Toma, oficialul craiovean creionând în câteva fraze situaţia echipei dar şi dorinţele vis-a-vis de acest meci.

Trebuie să câştigăm meciurile de pe teren propriu pentru a ajunge în primele şase echipe din Liga Balcanică. Orice meci pe care îl jucăm acasă este foarte important pentru noi. Miercuri, întâlnim cel mai puternic adversar din Liga Balcanică. Galil Gilboa vine dintr-un campionat foarte puternic. Vorbim despre un adversar foarte serios, cu jucători bine cotaţi pe piaţa internaţională. Asta nu înseamnă că meciul este pierdut sau că ne speriem de această partidă. Ştim împotriva cui jucăm. Nu vrem să părem lipsiţi de modestie, nu ne putem lansa în afirmaţii de genul celor prin care să promitem victoria dar vă asigur că echipa va da pe teren tot ce este mai bun din minutul unu până în minutul 40.
A declarat Marius Toma

Relaţii mai bune între jucători

Policlinica Buna Vestire Craiova

În continuare, Toma a expus şi câteva dintre atuurile echipei craiovene acestea fiind, din spusele oficialului craiovean, vârful de formă în pregătire. Referitor la subiect Marius Toma s-a cam hazardat în afirmaţii pentru că nu ai cum să atingi vârf de formă după vacanţă şi ar fi şi greşit din punct de vedere al planificării pregătirii dacă s-ar realiza acest lucru atât de devreme, omogenitatea crescută la nivelul echipei dar şi apariţia americanului Tyler James.

Echipa a atins un vârf de formă până în acest moment, credem că putem juca şi mai bine iar lipsa accidentărilor şi venirea lui Tyler James ne conferă siguranţă. Se observă relaţii din ce în ce mai bune între jucători. Ne conferă un atu foarte puternic faptul că jucăm acasă, atmosfera este un mare atu pentru echipă, victoria cu Asesoft a venit datorită suporterilor.
A mai spus Marius Toma

Referitor la relaţiile dintre jucători, Toma are dreptate, un exemplu în acest sens fiind faptul că americanii au petrecut sărbătorile de iarnă alături de colegii sârbi. Şi asta în ţara vecină, la invitaţia lui Maric, care a organizat revelionul la el acasă.

Kovac crede în echipă

Prezent, aşa cum aminteam, la conferinţa de presă, jucătorul Mirko Kovac a vorbit şi el despre meciul cu israeliţii.
Pe lângă cuvintele de apreciere la adresa adversarului, care au ţinut probabil atât de latura sportivă cât şi de cea de gazdă, Kovoc a spus că SCM se poate impune aducând în sprijin acelaşi argument al echipei unite.

Ne aşteptăm la un meci greu cu o echipă bună. În ultimele jocuri am jucat bine şi cred că putem câştiga în special dacă vom continua să evoluăm ca o echipă unită. Putem să învingem pe oricine dacă jucăm la capacitate maximă, nu ne sperie echipa din Israel chiar dacă se află pe locul doi în campionatul intern. Îmi doresc să vină cât mai mulţi oameni la sală pentru a ne susţine.
A declarat Mirko Kovac

În altă ordine de idei s-a confirmat ceea ce aminteam încă de luni şi anume faptul că se poartă tratative cu mai mulţi jucători români.

Având în vedere perioada de transfer extinsă, până pe 28 februarie se pot efectua modificări şi suntem interesaţi să aducem cel puţin un român de valoare. Piaţa este blocată la români, o să vedem.  Vom continua cu Căpuşan dar ne dorim foarte mult să aducem încă un jucător român de valoare. Ne dorim o rotaţie bună în rândul românilor pentru că la străini suntem bine pe şapte şi aşa vom rămâne.
A afirmat Marius Toma

Politica