La șpaga egală, contează competența. Badea cere bani membrilor care vor sa fie pe lista de consilieri pentru alegerile locale

AMC, 28 February 2016 19:23
Vizualizari: 8335

500 lei. Atât costă un loc în Consiliul Local al Municipiului Craiova.

O înregistrare în care candidatul PNL la funcția de Primar al Craiovei, Pavel Badea, cere bani membrilor de partid care vor să intre pe lista de consilieri pentru alegerile locale a fost făcută publică pe internet

 

Iată ce spune Badea: „Pentru a fi consilier este imperativ necesar să avem o contribuție nu numai de muncă ci și financiar. O sumă de 500 lei cred că este o sumă de bun simț pentru a confirma pe cineva care vrea cu adevărat să intre în această competiție. Avem o listă de 67 de oameni care și-au exprimat intenția să participe la consilieri și încă vreo 15 care mi-au spus acum, în ultimele zile că vor și dânșii. Competiția este deschisă. Vă rog, cei care doriți, puneți mâna și veniți cu această contribuție pentru a intra în competiție. Pentru că altfel, eu care sunt președinte nu pot să fac o departajare pentru dumneavoastră.”

 

Am încercat să îl contactăm telefonic pe Pavel Badea pentru a obține un punct de vedere legat de această înregistrare însă a avut telefonul închis. 

 

Inregistrarea poate fi ascultată aici: https://www.youtube.com/watch?v=58Oa4whpTDw&feature=youtu.be


Purtătorul de cuvânt al PNL Craiova, Lucian Prejbeanu, ne-a contactat cu puțin timp în urmă și a precizat, referitor la înregistrarea cu pricina: 

„Nu e niciun secret. Legea permite, sumele au fost toate inregistrate in contabilitate, cu contract, chitanta. Inregistrarea este reala dar nu este integrala, chiar eu si ulterior Pavel Badea, care din agitatia momentului a uitat sa mentioneze asta, am spus, exact aceste cuvinte: donatia este un criteriu pentru departajare dar nu va fi unicul criteriu, daca din motive obiective sau personale, colegii n-o sa poata sau n-o sa doreasca sa contribuie cu aceasta suma, nu inseamna ca n-o sa se regaseasca pe lista finala. Criteriile tin de activitatea politica, profesionalism, integritate, iar lista va fi facuta in functie de aceste criterii, nu doar de aceasta donatie.”

Comentarii
Nu sunt comentarii, fii primul care adauga comentariu.
cod de securitate
Ultimă oră