joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inspectorii DSVSA Gorj au aplicat amenzi de zeci de mii de lei

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor în cursul ultimei săptămâni.

Acțiunea s-a desfășurat în localitățile: Alimpești, Aninoasa, Baia de Fier, Bâlteni, Bengeșți-Ciocadia, Berlești, Bolboși, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Câlnic, Crasna, Drăguțești, Godinești, Motru, Mușetești, Novaci, Padeș, Plopșoru, Rovinari, Schela, Scoarța, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Telești, Tismana, Turburea, Turceni, Turcinești, Urdari. Verificările au fost făcute în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

Potrivit gorjeanul.ro, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în Bengești-Ciocadia, Bumbești-Jiu, Rovinari, Turburea, Târgu-Cărbunești şi Târgu-Jiu, după cum urmează:

Policlinica Buna Vestire Craiova

O amendă de 2.400 de lei, pe care a primit-o un proprietar de animale, pentru comercializarea animalelor aflate în zona de restricție sanitară-veterinară.

1.500 de lei unui proprietar de animale, pentru deținerea de suine neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare-veterinare.

10.000 de lei la o brutărie, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de producție.

10.000 de lei la un magazin alimentar, pentru neconformități de etichetare a preparatelor din carne achiziționate din carmangeria aceluiași operator.

Cu 10.000 de lei a fost sancţionat şi un magazin alimentar, pentru depozitarea cărnii proaspete (pulpă porc, mușchi porc) în afara spațiilor frigorifice.

3 amenzi a câte 1.200 de lei la 3 magazine

Politica