joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții ale DGA la o primărie din Vâlcea și la mai multe societăți comerciale

Primăria Prundeni este cercetată pentru o serie de fapte de corupție și infracțiuni de serviciu din perioada mandatului ex-primarului Ion Horia Horăscu, scrie gazetavalceana.ro. Astfel, pragul instituției a fost călcat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, ofițerii DGA Vâlcea și mascați în vederea efectuării unor percheziții.

Potrivit sursei citate, acțiuni similare au avut loc la mai multe societăți comerciale din Vâlcea, Argeș și București, în final urmând a fi puse în aplicate 9 mandate de aducere.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni assimilate celor de corupţie şi infracţiuni de serviciu, săvârşite în perioada 2012-2017, în legătură cu activităţi de obţinere ilegală de fonduri prin provame/surse guvernamentale de către unităţi administrativ teritoriale. In cursul zilei de astăzi, 10 decembrie 2019, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, se efectuează în colaborare cu lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, 23 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Argeş, mun. Bucureşti, din care una este la sediul unei instituţii publice, iar celelalte sunt la sediile unor societăţi comerciale sau locuinţele unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova”, se arată într-un comunicat al Parchetului Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: gazetavalceana.ro

Politica