vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dotări de 4 milioane lei, la Cardiologie

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova primeşte, oficial, echipamente medicale în valoare de peste 4 milioane lei pentru Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară. Acestea au fost achiziţionate printr-un proiect transfrontalier derulat de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj.

În ultima şedinţă din acest an, care va avea loc joi, consilierii judeţeni ar urma să aprobe un proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită către SCJU Craiova a echipamentelor medicale din dotarea sălii de operaţii nr.1 de la Cardiologie, achiziţionate printr-un proiect derulat de administraţia doljeană împreună cu autorităţile din Vratsa, Bulgaria.

Proiectul „Coordonarea și sprijinirea modernizării serviciilor publice de sănătate în regiunea Dolj-Vratsa“, implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, are o valoare totală de 1.483.010 de euro, inclusiv TVA, din care 769.453 de euro reprezintă valoarea totală a activităților implementate de Consiliul Județean Dolj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, contribuția proprie fiind de 2 la sută, respectiv 15.389 de euro. Valoarea cheltuielilor neeligibile aferente activităților implementate de CJ Dolj, partener lider, este de 350.245 de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost achiziţionate, între altele, lampă de operaţie cu satelit şi cameră video integrată, sistem masă de operaţie cu accesorii chirurgie cardio-vasculară, aparat de anestezie de înaltă performanţă şi trusă instrumentar pentru chirurgie vasculară.

Valoarea totală a echipamentelor este de 4,1 milioane lei.

În septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă legată de implementarea acestui proiect, vicepreşedintele CJ Dolj, Oana Bică, afirma că administraţia judeţeană a investit în Clinica de Cardiologie peste 7,5 milioane euro.

La momentul inaugurării Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, în primăvara anului trecut, anunțam că demersurile noastre nu se vor opri odată cu finalizarea lucrărilor de construire și că ne vom preocupa și să dotăm această nouă structură. Astfel, CJ Dolj a alocat două milioane de euro din bugetul propriu, care au fost repartizate Spitalului Județean și care au fost deja investite în mobilier și aparatură medicală, cel mai important fiind aparatul pentru angiografii, a mai afirmat vicepreședintele CJ Dolj Oana Bică.

Tot atunci, Petrișor Tudorașcu, medic primar cardiolog, preciza: „Este de salutat implicarea factorilor decizionali din administrația județeană în ceea ce înseamnă asigurarea logisticii necesare desfășurării profesiei de medic, având în vedere plecările masive din acest sistem în afara granițelor țării. Demersul construirii clinicii de cardiologie a fost inițiat în urmă cu câțiva ani, împreună cu patru-cinci colegi care la acea vreme intrau în rezidențiat, iar în acest moment sunt angajați ai spitalului în specialitatea cardiologie intervențională, reușind deja să salveze vieți omenești. Trebuie evidențiat faptul că, în ultimii trei ani, noi am crescut exponențial numărul de proceduri invazive, proceduri foarte complexe operate de acești tineri. Sunt realizări datorate în mare măsură și eforturilor investiționale făcute până în prezent de administrația județeană”.

Politica