joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Instanța supremă judecă cererea lui Liviu Dragnea de anulare a pedepsei care l-a băgat după gratii

Instanța supremă judecă marți recursul în casație și contestația în anulare depuse de fostul lider PSD Liviu Dragnea, pentru a scăpa de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman în care a primit o condamnare de 3 ani și jumătate, potrivit hotnews.ro

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova, a contestat printr-o cale extraordinară de atac decizia definitivă a instanței supreme. În luna octombrie, Dragnea a formulat recurs în casaţie, dar şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Termenul stabilit de instanța supremă pentru judecarea ambelor căi extraordinare de atac este marți, 10 decembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este folosit practic același tip de argumente juridice invocate de judecătoarea Camelia Bogdan la Curtea de Apel București, unde aceasta a obținut anularea hotărârii din 2018 a Secţiei pentru judecători a CSM privind componenţa completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a hotărârilor colegiului de conducere al instanței supreme privind numărul şi tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pentru anul 2019. Decizia Curții de Apel București nu este însă definitivă.

Tot marți sunt programate noi audieri în celebrul dosar Belina.

Până acum au dat declarații mai mulți angajați din diverse instituții publice, implicați în procedura de adoptare a hotărârii de guvern prin care insula Belina și brațul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, proprietate a statului, au trecut din administrarea Ministerului Mediului – prin Apele Române, în administrarea CJ Teleorman și apoi la celebra firmă TelDrum.

Și Adrian Gâdea, fostul șef al CJ Teleorman, a fost audiat. “Nu știu”, “Nu cunosc”, “nu am auzit”, “am citit despre asta în rechizitoriu” au fost cuvintele pe care le-a rostit acesta la termenul trecut. Gâdea a stat aproape 5 ore în fața judecătorului Bogdan Alexandru Dari de la Tribunalul București, magistratul care va soluționa dosarul Belina.

În rechizitoriul procurorilor, personajul ”cheie” este Liviu Dragnea, procurorii precizând că liderul PSD se comporta ca adevăratul posesor al insulei Belina.

„Mijloacele de probă administrate în prezentul dosar au relevat o legătură apropiată între S.C. TEL DRUM S.A. şi numitul LIVIU DRAGNEA, a cărui prezenţă în repetate rânduri, pe Insula Belina, închiriată de S.C. TEL DRUM, a fost dovedită.

Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA, sau de persoane rămase neidentificate, care îl însoţeau pe insulă, aşa cum reiese din declaraţia martorului Constantin Apăvăloaie şi înscrisurile denumite foi de zbor, care atestă numărul de persoane însoţitoare.”

Politica