vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lecţii de jiu-jitsu, în schimbul unor donaţii pentru cei mai puţin norocoşi

Eveniment caritabil cu lecţii de jiu-jitsu brazilian. Se întâmplă în Craiova, evenimentul fiind organizat de clubul Legio XIII: “Scopul nostru pentru acest eveniment este să aducem împreună o rază de bucurie celor care au nevoie. Haideți să aducem zâmbete în Decembrie!”

Reprezentanţii clubului s-au gândit să ofere lecţii de jiu-jitsu brazilian în schimbul unor donaţii ce vor ajunge, în prag de sărbători, la familiile mai puţin norocoase. Cei care vor să participe pot face orice tip de donaţie financiară, ori pot aduce hainele pe care nu le mai poartă.

Am plecat de la simpla idee de a face un antrenament în haine normale, de stradă pentru a demonstra utilitatea jiu jitsu-lui brazilian în situațiile de zi cu zi, pe stradă. De la ideea asta am mers mai departe cu gândul, fiindcă chiar urmăream să facem o activitate caritabilă, dar ne lipsise inspirația până în acel moment. Imediat ne-am gândit să mărim conturul ideii, atâta timp cât oricum intenționăm să folosim hainele de acasă pe care noi poate nu le mai purtăm, să le donăm și peste acelea să mai adăugăm alte articole vestimentare pe care fiecare dintre noi le ține acolo, undeva puse în spate și nu le mai purtăm… Ideea a tot luat amploare și ne-am hotărât să facem un eveniment caritabil, cu invitație către publicul larg, bineînțeles cu participarea gratuită, ideea fiind donarea de haine, pe care să le dăm unor familii ce sunt mai puțin norocoase decât noi”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Cătălin Ciobanu, anternorul clubului Legio XIII.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Hainele ar urma să ajungă exclusiv la adulţi cu nevoi. Banii vor fi redirecţionaţi către copii.

Ne-a lovit gânul că se aproprie Crăciunul și noi nu luaserăm în calcul nimic pentru copii (fiind antrenament pentru adulți), așa că am stabilit că pentru cei mici să strângem niște bănuți pe care de asemenea, să îi donăm ulterior. Ne-am gândit la liceul pentru copii cu nevoi speciale „Beethoven” și să achiziționăm ceva de care se pot folosi cei mici sau să donăm direct banii, dar repet, până nu încheiem evenimentul și vedem exact ce am reușit să strângem nu doresc să mă pronunț. Vom face public 100% rezultatul evenimentului. În momentul de față nu avem un target anume privind donația financiară a celor mici, fiindcă în trecut nu am avut succese prea mari privind astfel de evenimente fapt pentru care nu știm cât de mică sau mare va suma de bani și ce putem să facem cu ea pentru cei mici, dar după colectarea ei, vom face public pe pagină noastră de facebook, Legio XIII, modul și locul în care au fost făcute absolut toate donațiile.
Pentru noi, scopul principal nu este antrenamentul organizat, ci acțiunea caritabilă în sinea ei, deși plecasem de la ideea de antrenament, ne-am lăsat purtați de val și ne-am implicat cu toții, fie antrenori, fie participanți de jiu jitsu brazilian spre a face un acest eveniment.
Ne dorim foarte mult să iasă cât mai frumos, pentru a putea dărui o mică rază de lumina, mai ales cu ocazia sărbătorilor, unor oameni care au nevoie de acest gest și de speranța!”, a mai precizat Cătălin Ciobanu.

Evenimentul are loc pe data de 14.12.2019, la ora 12.00, în curtea Metal Lemn, vis a vis de Sucpi, la 4moving. Antrenamentele sunt dedicate şi celor care până acum nu au avut contact cu acest sport, intrarea fiind gratuită.

https://www.facebook.com/events/425072878371434/

Politica