sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campania „România reciclează” a contribuit la strângerea a 60 de tone de deșeuri electrice în Gorj

În toamna acestui an, 68 de localități din România au predat spre reciclare peste 150 de tone de aparatură electrică veche, dar și 200 de kilograme de baterii uzate. Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei „România reciclează”, căreia i s-au alăturat peste 1500 de români.

Campania „România Reciclează” a fost implementată și la nivel regional prin încheierea unui parteneriat cu Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activități de Salubrizare Gorj. Oamenii au dat spre reciclare obiecte de tot felul, în special televizoare, monitoare, mașini de spălat, dar și alte electrocasnice vechi sau defecte.

Potrivit gorjeanul.ro, timp de două săptămâni, s-au organizat acțiuni de colectare în 33 de comune și orașe gorjene, printre care și Târgu Jiu, la final colectându-se circa 60 de tone de deșeuri electrice și baterii uzate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Consecvența și seriozitatea acțiunilor noastre, dublate de eforturile de comunicare prin cât mai multe canale, ne-au dovedit că românii sunt dispuși să recicleze și să se implice în astfel de campanii atunci când sunt informați corespunzător, dar mai ales când au încredere în program. Susținerea la nivel local este esențială – afișul de la dispensarul din sat, flyer-ul care ajunge acasă, în cutia poștală și mai ales „gura lumii” sunt cele mai sigure căi prin care mesajul nostru ajunge la oameni, iar deșeurile la reciclare. Când acțiunile de colectare sunt vizibile la televizor, în ziar sau la magazinul de la colț sau se aud la radio, rata de succes crește considerabil. La finalul de campanie, constatăm cu entuziasm trendul ascendent al cantităților colectate de la o ediție la alta, direct proporțional cu susținerea din partea autorităților care rămâne un factor cheie în succesul unui astfel de program. Le mulțumim pe această cale celor 68 de primării care au arătat că le pasă și sperăm ca în 2020 să dublăm numărul autorităților responsabile”, a declarat Roxana Puia, director marketing Asociația Environ, conform sursei citate.

 

Politica