vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

The Future is Accessible / Viitorul este accesibil!

Accesibilizăm spațiile expoziționale ale Muzeului Olteniei prin dotarea secțiilor muzeului cu tehnologii asistive pentru tineri cu deficiențe grave de vedere!
Am înțeles noi, specialiștii din muzeu, că este un privilegiu faptul că tinerii cu deficiențe grave de vedere ne primesc din când în când în lumea lor, poate fără lumină și culoare, însă cu brațele inimii deschise, iar noi putem să-i sprijinim cu bunăvoință și acceptare atunci când își doresc să viziteze muzeul.
Chiar dacă este vorba de o vizită la muzeu, tehnologiile asistive au un rol esenţial în integrarea persoanelor cu dizabilităţi, oferind celor implicați suportul informațional vizual pentru ca ei să învețe în fiecare zi cum sunt, așa cum fiecare dintre noi învățăm în fiecare zi cum suntem și cum sunt ceilalți
Ce e în spate se vede atunci cînd un copil, cu deficiențe grave de vedere, încîntat de ceea ce poate zări și percepe, își prelungește vizita în sala expozițională întrebând detalii despre obiectele expuse. A durat ceva până am reușit, dar am vorbit în culori!
Copiii vor să învețe și vor să fie ajutați să învețe, sunt plini de vervă și veseli căci cuvintele lor, uneori abia șoptite, vorbesc despre vieți normale/obișnuite, trăite ca vieți mari pentru că eforturile și greutățile lor depășesc cu mult copilăria lor.
Copiii cu deficiențe grave de vedere din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj sunt uluitori în firescul lor, zici că se joacă în culori și lumini, au un echilibrul firesc ce vine din convingerea copilărească că pot, dacă sunt îndrumați, tot, oricînd, oriunde.
A fost o primă vizită la Muzeul Olteniei – Secția de Istorie-Arheologie, dar îi mai așteptăm că ne sunt foarte dragi!
Biroul de Marketing și Relații Publice este cel ce a implementat și dezvoltat proiectul „Pot să văd lumea muzeului, așa cum nu am văzut-o niciodată, în culori” și dotarea secțiilor muzeului cu tehnologii asistive pentru tineri cu deficiențe grave de vedere!

Muzeul Olteniei Craiova

Politica