vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Donăm pentru Viaţă”

70 de poliţişti au răspuns „prezent” apelului lansat de Sindicatul Poliţiştilor Europeni – Filiala Dolj de a dona sânge.

O acţiune în acest sens a fost organizată, marţi, de sindicat şi Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova, la sediul Inspectoratului de Poliţie Județean Dolj.

Este cunoscută nevoia acută de sânge din spitale din cauza scăderii numărului de donatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acţiunea umanitară a fost desfăşurată în scopul conştientizării cu privire la faptul că sângele este un produs care nu poate fi cumpărat sau fabricat, ci poate fi obţinut doar prin donare benevolă, iar, prin bunăvoinţa fiecăruia dintre noi, putem contribui la salvarea persoanelor aflate în nevoie.Trebuie să înțelegem cu toții că acest gest minor pentru noi, înseamnă vieți salvate, fiind practic singurul mod prin care noi putem interveni în actul medical”, spun reprezentanţii sindicatului.

Scopul campaniei „Donăm pentru viaţă” este de a îndemna și de a responsabiliza cât mai multe persoane să doneze sânge voluntar.

Dorim prin această campanie nu numai să îi ajutăm pe cei în suferinţă, care au nevoie urgent de sânge pentru a supravieţui, dar şi să îi facem pe oameni să înţeleagă că micile noastre acţiuni pot să contribuie la salvarea unei vieţi şi că fiecare dintre noi poate aduce o schimbare. Tichetele de masă primite de poliţişti în urma donării vor fi folosite pentru a cumpăra alimente şi alte produse, care ulterior vor fi dăruite unor persoane din judeţul nostru aflate în dificultate. Acțiunea a fost de un real succes, un număr de 70 de polițiști au donat sânge în cadrul acestei campanii umanitare, organizate de sindicatul nostru”, a declarat Gabriel Manafu, vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Europeni – Europol, filiala Dolj.

Politica