joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Diaspora îi cere lui Iohannis să-i retragă medalia lui Năstase

Organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018 îi cere, pentru a doua oară, președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit pe cei plecați din țară în străinătate „indieni”, conform Mediafax.

Tommy Iuliu Joul Tomescu, organizatorul mitingurilor Diasporei din 10 august 2018 și 2019, îi cere, din nou, președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României, acordat fostului premier Adrian Năstase. Tomescu i se adresează președintelui, într-o scrisoare deschisă, folosind expresia „domnule Fanfaron”. Demersul vine după ce, de Ziua României, Klaus Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe Adrian Năstase.

Tomescu spune că sunt condamnabile declarațiile lui Adrian Năstase de „defăimare și ridiculizare a românilor care au plecat din România într-un exil economic, pentru a nu mai fi supuși abuzurilor noii nomenclaturi, al cărui reprezentant de seamă este Adrian Năstase”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul /. Această adresare denotă și o labilitate a persoanei care se crede , deorece până și stăpânii își protejează care le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperării care încearcă să își dovedească supremația sa. Fostul Premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care pe teritoriul Regatului Unit sunt supuși atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate și ar avea nevoie de susținere, doar pentru a câștiga o dispută politică”, spunea Tomescu, în 2016, când a cerut prima dată retragerea titlului.

Adrian Năstase a participat, duminică seară, pe 1 Decembrie, la recepția organizată la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naționale a României.

Politica