joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ordonanţele privind legile Justiţiei, la Comisia juridică din Senat

Membrii Comisiei juridice din Senat se întrunesc, luni, pentru o discuţie asupra ordonanţelor privind legile Justiţiei, la care a fost invitat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit senatorului Şerban Nicolae, preşedintele acestei comisii, citat de Agerpres.

Potrivit senatorului social-democrat, ordonanţele se referă la unele măsuri care au fost luate în timpul guvernului anterior în privinţa „aşa-numitelor” legi ale Justiţiei.

„Sunt ordonanţele 7, 12 şi 95 şi ele privesc unele măsuri care au fost luate în timpul guvernului anterior, privesc aşa-numitele legi ale Justiţiei şi vizează câteva aspecte. E vorba de data la care a rămas să intre în vigoare noile condiţii de admitere, de durata studiilor, la Institutul Naţional al Magistraturii, de prorogarea unor termene privind calculul de pensionare a magistraţilor, a pensiei de serviciu, în funcţie de vechimea în profesie şi o serie întreagă de aspecte de natură tehnică, considerându-se la vremea emiterii ordonanţelor de urgenţă că nu sunt pregătite toate măsurile procedurale, administrative pentru intrarea în vigoare a dispoziţiilor legale modificate în cursul anului 2018”, a explicat Nicolae.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şedinţa Comisiei juridice este programată luni, la ora 11:30.

Politica