sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două eleve din Motru s-au bătut în sala de clasă

Două eleve ale Colegiului Tehnic Motru, de clasa a XI-a, s-au bătut în sala de clasă, sub privirile colegilor. Se pare că totul a început când cele două și-au adresat cuvinte jignitoare și amenințări. Potrivit gorjeanul.ro, o elevă care provine dintr-un centru de plasament a fost victima conflictului. Totuși, directoarea instituției de învățământ spune că ambele fete ar fi vinovate și fapta cea mai gravă o aruncă asupra fetei cu numărul 3, cea care a filmat toată acțiunea.

Se pare că poliția și jandarmeria s-au autosesizat, după ce filmulețul a fost făcut public în cadrul unei emisiuni TV. Oamenii legii le-au aplicat fetelor sancțiuni contravenționale, fiind chemată și o polițistă pentru a discuta cu ele.

,,Incidentul a avut loc într-o pauză, săptămâna trecută, dar fetele s-au împăcat. Jandarmii le-au aplicat sancțiuni pentru ambele fete, urmare a comportamentului manifestat la școală. Cazul a fost menționat într-un referat al directorului adjunct al școlii care se afla la acel moment în unitatea de învățământ. A făcut mențiuni și profesorul de serviciu. Referatul a ajuns la Comisia de Combatere a Violenței din cadrul școlii care va pune în discuție cazul și măsurile ce vor fi luate. Comisia se va întruni însă la finalul săptămânii viitoare, avem un cadru specializat pentru prevenirea bullyingului, s-au și făcut activități pe această temă, de prevenire. Se poate ajunge și până la scăderea mediei la purtare pentru elevele implicate. Amândouă au fost vinovate, dar și mai vinovată a fost eleva care a filmat. Nu avea voie la școală cu telefonul mobil și mai mult să filmeze cele petrecute. Cele două eleve s-au împăcat însă, iar părinții au fost chemați la școală, una se află în plasament, este adevărat, iar cealaltă provine dintr-o familie normală. Niciuna nu a mai fost implicată în astfel de incidente. Ele ar fi trebuit să își vadă fiecare de treabă și să nu se mai ațâțe una pe alta. În baza a ceea ce decide Comisia se vor lua măsuri în Consiliul Profesoral al școlii”, a menționat directoarea școlii, potrivit sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica