vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Scenariu îngrozitor, accident radiologic cu victime multiple

Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au organizat un exercițiu privind intervenția în cazul producerii unui accident radiologic cu victime multiple.

Conform scenariului, pe raza localităţii Răscoleşti, comuna Izvorul Bârzii, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, un microbuz, în care se aflau 16 persoane, a intrat în coliziune cu o autoutilitară, ce transporta o substanţă radiologică, în autoutilitară aflându-se alte patru persoane. Dintre cele 20 de persoane implicate în accident, trei erau blocate şi aveau nevoie de descarcerare, iar altele se aflau în stare gravă, neputându-se evacua.

Totodată, în urma impactului dintre cele două autovehicule, a izbucnit un incendiu la motorul microbuzului de muncitori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Având în vedere tipologia accidentului, acţiunile de intervenţie s-au desfăşurat prin aplicarea procedurilor specifice răspunsului la urgenţă radiologică, prin dislocarea la locul evenimentului a unui echipaj de primă evaluare şi cercetare CBRN, două echipaje cu apă şi spumă şi modulul de decontaminare, un echipaj de descarcerare grea, trei ambulanţe SMURD, patru autospeciale de primă intervenţie şi transport, două microbuze şi un autocamion de intervenţie”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

Procedurile specifice desfăşurate au prevăzut folosirea echipamentului de protecţie adecvat, măsurarea nivelului de radiaţie, accesul controlat în zona evenimentului, verificarea contaminării tuturor persoanelor implicate în eveniment, dar şi extragerea de urgenţă a victimelor rezultate din accident de către echipe specializate.

La exerciţiu au participat peste 70 de pompieri  cu 15 autospeciale de intervenţie şi transport personal, alături de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, SAJ, CNCAN şi APM Mehedinţi.

Politica