joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Trei ambulanțe SMURD noi, de tip B, în dotarea ISU ,,Drobeta”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al judetului Mehedinţi are în dotare trei noi ambulanțe SMURD tip B. Noile ambulanțe SMURD vor asigura cetățenilor din judetul Mehedinţi un răspuns mai rapid și eficient în lupta cu secundele care pot face diferența dintre viață și moarte.

Acestea au fost achiziționate de către IGSU în cadrul proiectului „POR 2014-2020 Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.

Noile  ambulanțe SMURD de tip B, care au fost introduse în intervenție în cadrul subunităţilor din municipiul Orşova şi oraşele Baia de Aramă şi Vj. Mare vor  înlocui ambulanțele  existente,  care  prezintă  un  grad  ridicat  de  uzură,  cele mai  multe  dintre  acestea  fiind  în  exploatare  din  anul  2009,  atunci  când  a  fost implementat  Serviciul  Mobil  de  Urgență,  Reanimare  și  Descarcerare în județul  Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Ambulanțele SMURD tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Ele pot fi, după caz, utilizate în acordarea primului-ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ, după caz, un defibrilator semiautomat și medicamentele necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.Tot în această perioadă, pentru eficienţa intervenţiilor desfăşurate în situaţii de urgenţă, în cadrul ISU Mehedinţi au intrat în dotare alte trei autospeciale, dintre care o autospecială pentru primă intervenţie şi comandă şi alte două microbuze pentru transportul personalului la intervenţii.Cele două microbuze folosite pentru transportul pompierilor la intervenţii au fost achiziţioante în cadrul Proiectului Tranfrontalier România-Serbia, la care ISU Mehedinţi este partener” a declarat purtătorul de cuvânt al ISUMehedinți locotenent Ramona Nistor.

Politica