joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Patru utilaje de deszăpezire au acţionat pe Transalpina

Lucrătorii de la Secţia Drumurilor Naţionale Târgu Jiu au acţionat, noaptea trecută, pe Transalpina, sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, după ce a nins în Munţii Parâng.

S-a acţionat cu patru utilaje de deszăpezire şi material antiderapant. Zăpada a ajuns la cinci centimetri şi continuă să ningă, scrie Adevărul.
„Ninge din jurul ore 4,00 dimineaţa. Sunt undeva la cinci centimetri de zăpadă în decor, dar pe drum se circulă foarte bine în condiţii de carosabil curat şi umed. Izolat sunt porţiuni de drum acoperire de zăpadă. Acţionăm permanent cu patru utilaje în staţiunea Rânca şi alte două de la Novaci care pot să intervină, dacă este nevoie. Depozitele cu material antiderapant sunt bune şi suntem pregătiţi să acţionăm pentru siguranţa participanţilor la trafic“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.
De asemenea, prognoza arată că ninsoarea se va extinde şi pe zona Defileului Jiului şi a Munţilor Godeanu, iar reprezentanţii Drumurilor Naţionale susţine că sunt pregătii să intervină cu 50 utilaje.
Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe DN 67 D Târgu Jiu – Băile Herculane, în zona localităţii Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, din cauza aluviunilor ajunse pe partea carosabilă. Restricţia de circulaţie este semnalizată prin balize. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

Politica