marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sărbători de poveste în centrul Craiovei

Ateliere interactive pentru copii în căsuţele lui Moş Crăciun, bunătăţi specifice sărbătorilor de iarnă, concerte şi o mulţime de alte surprize sunt pregătite pentru craioveni la Târgul de Crăciun.

Startul sărbătorilor se dă vineri, 22 noiembrie, cu aprinderea iluminatului de sărbători. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova aproape un milion de luminiţe împodobesc centrul oraşului.
„De vineri, 22 noiembrie și până pe 5 ianuarie, Primăria Craiova și Consiliul Local invită craiovenii să trăiască împreună spiritul celor mai frumoase sărbători de peste an, la Târgul de Crăciun Craiova 2019: în Atelierele lui Moșu’, pe Patinoarul din Piața Mihai Viteazul sau în Orășelul Copiilor de pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu (Piața William Shakespeare), cu spectacole de colinde, înconjurați de ornamente de sezon sau savurând mâncare, dulciuri și băuturi care mai de care mai gustoase de la căsuțele din târg.
Momentul va fi marcat vineri, 22 noiembrie, de la ora 17.30, în Piața Mihai Viteazul, cu un spectacol artistic susținut de invitați speciali, urmând să aprindem împreună, la ora 18.00, cele aproape un milion de luminițe. Startul petrecerii de iarnă va fi dat de cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni, alături de: artiștii Teatrului Colibri din Craiova cu „Poveste de Iarnă”, artiștii Cutiuței Muzicale, care vin cu spectacolul „Secretul Pălăriei Fermecate”, dar și alături de îndrăgita solistă NICO.

Amplasate în acest an după un concept special, luminițele vor acapara toate privirile. Pigmenți aurii și lumină alb caldă învăluie străzile Craiovei cu discreție și strălucire deopotrivă. Dacă bulevardul A. I. Cuza este împodobit cu globuri și sfere de diverse dimensiuni, forme și texturi, fațada Primăriei impune, în acest an, un decor monumental prin coroana centrală de brazi aurii și ploaia de lumini frumos aranjate. Craiovenii vor avea ocazia să admire, în Piața Mihai Viteazul, două cupole impresionante cu străluciri de diamant. Bradul care va trona pe patinoar reprezintă un apogeu de prețiozitate prin zecile de globuri lucioase aurii și medalioane texturate, în timp ce clădirea Palatului Administrativ este îmbogățită anul acesta de 3 coroane de brad decorate cu globuri de dimensiuni diferite”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Primăriei Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În crearea atmosferei specifice sărbătorilor de artă sunt implicate mai multe instituţii din subordinea Primăriei Craiova: Casa de Cultură Traian Demetrescu, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia, Ansamblul Folcloric Maria Tănase și Palatul Copiilor.
Cele mai importante momente sunt, și în acest an, cele dedicate copiilor.
„În Căsuțele lui Moș Crăciun din Piața Mihai Viteazul se vor derula numeroase ateliere interactive pentru copii, de decorare obiecte ceramică, pictură, realizare felicitări, decorare globulețe etc”, se mai arată în comunicatul Primăriei Craiova.

Produsele de sezon sunt aduse anul acesta de comercianți și artizani de la Săpânța, Satu-Mare, din Moldova, de la Cluj-Napoca, din Harghita și Covasna, de la Târgoviște, din Craiova, dar și de la Timișoara, București, Olt sau Brăila.

Program „Gala Sărbătorilor de Iarnă 2019”

Vineri, 22 noiembrie – 17.30
Teatrul Colibri – „Poveste de Iarnă”/spectacol
Aprinderea luminițelor orașului
Cutiuța Muzicală – „Secretul Pălăriei Fermecate”/spectacol
Nico/concert
Sâmbătă 23 Nov. – 18:00
Corabia lui Barbă-Deasă/spectacol muzical
Generatia Folk/concert
Vineri, 29 Nov. – 18.00
Dance Beat/spectacol dans
Army Dancers / spectacol dans
Sâmbătă, 30 Nov. – 18.00
Rafaela/recital
Generația Folk/concert
Filarmonica Oltenia /Corala Academică
Vineri, 06 Dec. – 18.00
Ansamblul Doina Mischiului/tradiții
Rozele Calafatului/tradiții
Opera Română Craiova/colinde
Sâmbătă, 07 Dec. – 18.00
Corabia lui Barbă-Deasă/spectacol interactiv
Steaua Sudului – Moș Crăciun există !?!/spectacol
Ansamblul Irini – Comunitatea Elenă/tradiții
Perfectly Simple/concert
Vineri, 13 Dec. – 18.00
Tradem – Vreau să cânt /recitaluri
Tradem – Dor de Sărbători/recitaluri
Sâmbătă, 14 Dec. – 18.00
Parada lui Moș Crăciun
Steaua Sudului – Colinde de Crăciun/spectacol muzical
Overbeat/concert
Vineri, 20 Dec. – 18.00
Palatul Copiilor Craiova/spectacol

Politica