joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 1.600 de olteni au ajuns la doctor, cu viroze

Numărul virozelor și pneumoniilor înregistrat săptămâna trecută în Olt a fost de peste 1.600, peste 120 dintre bolnavi având nevoie de tratament de specialitate în spital, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Potrivit olt-alert.ro, este vorba de 1.139 de infecții respiratorii acute (viroze), 57 de oameni fiind internați în spitale, și de 475 de cazuri de pneumonie, 70 de bolnavi având nevoie să fie tratați la spital.

Ponderea bolnavilor o dețin copiii și tinerii până în 19 ani, mai reiese din statistica DSP.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cea mai sigură și eficientă măsură împotriva gripei rămâne vaccinarea profilactică, țin să ne reamintească specialiștii în sănătate publică.

Pentru desfășurarea campaniei de vaccinarea antigripală în acest sezon rece, Ministerul Sănătății a repartizat Oltului, gratuit, 52.670 doze de vaccin gripal, până în prezent fiind administrate 30.662 de doze categoriilor considerate la risc.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripa, DSP Olt recomandă:

– Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave;

–  Folosirea batistei de unică utilizare;

–  Respectarea unui regim sănătos de viață – alimentație bogată în legume și fructe;

–  Evitarea consumului de alcool și cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și, astfel, la agravarea simptomelor;

–  Adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului;

–  Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate;

–  Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită 24-26 grade C);

–  Evitatea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne/simptome compatibile cu gripa.

Politica