miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Inspectorii DSVSA au luat la control sistemul de alimentație publică

DSVSA Olt a desfășurat, luna trecută, peste 300 de acțiuni de control în domeniul igienei alimentare, în vederea preîntâmpinării apariţiei unor episoade de toxiinfecţie alimentare, în urma consumului de alimente.

Potrivit unui un comunicat de presă al DSVSA Olt, au fost verificate abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare. Și au fost depistate mai multe nereguli, astfel că inspectorii sanitari veterinari au aplicat mai multe sancțiuni și au dispus suspendarea activității în cazul unei braserii.

În urma controalelor au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea programului de autocontrol și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea criteriilor de compatibilitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 13 avertismente conform O.G. 2/2001 şi 2 sancțiuni contravenționale, conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare de 11.200 de lei, scrie olt-alert.ro

De asemenea, a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru o braserie, unde s-a constatat neigienizarea spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, lipsa etichetelor pe unele produse, fiind reţinute oficial 10 kg de produse din carne şi semipreparate.

Politica