joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meci capital pentru Contra și elevii săi! Suedezii pun presiune!

Totul depinde de Mitriță, Bancu și ceilalți tricolori, care au însă numai varianta victoriei în meciul cu scandinavii.

România lui Mitriță trebuie să câștige pentru a depăși Suedie și a visa în continuare la locul 2 în grupă, implicit la turneul final al Europeanului 2020. Este un meci de totul sau nimic pentru tricolori, după ce în runda precedentă au remizat cu ceilalți scandinavi din grupă, norvegienii, rămânând astfel la un punct în urma suedezilor.

Potrivit presei centrale, ratarea calificării va fi plătită cu capul de selecționerul Cosmin Contra. Deja sunt vehiculate numele posibililor înlocuitori. Selecționerul de la tineret, Mirel Rădoi, are un favorit: „M-aș bucura cel mai mult să vină Cosmin Olaroiu, dar este foarte greu ca asta să se întâmple, știți și voi acest lucru. Vor să pară politicoși, să nu se spună că refuză echipa națională. Mi-e greu să cred că în România Federația poate să accepte un antrenor care să pregătească și echipa de club, și naționala. Mereu am crede că are și un interes ascuns, așa suntem noi, românii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înaintea meciului direct, suedezii amenință deja că scot echipa de pe teren în cazul unor scandări cu caracter rasist: ”Dacă vom auzi ceva din tribune, evident că vom acţiona. Abordarea noastră este să respectăm regulamentul. Există un scenariu în trei paşi pe care arbitrul îl poate aplica. Am fost în contact cu UEFA şi cu Federaţia Română de Fotbal. Credem că UEFA priveşte acest meci foarte serios şi are oameni potriviţi”, a spus selecționerul Janne Andresson.

Universitatea Craiova are doi jucători în lotul tricolor, pe căpitanul Nicușor Bancu, probabil titular pe flancul stâng, și pe Alex Cicâldău. Meciul România – Suedia e vineri, de la ora 21:45.

Campionatul European – calificări

Vineri, ora 21:45

Norvegia – Ins Feroe (ora 19:00)

România – Suedia

Spania – Malta

Clasament

1 Spania 8 6 2 0 19-5 20

2 Suedia 8 4 3 1 18-9 15

3 România 8 4 2 2 17-8 14

4 Norvegia 8 2 5 1 13-10 11

5 Ins. Feroe 8 1 0 7 4-23 3

6 Malta 8 1 0 7 2-18 3

Politica