joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Murături de-a gata, în Piaţa Centrală

Sezonul murăturilor este în floare, gospodinele și-au pregătit beciurile și cămările cu fel de fel de asortimente, de la varză murată pentru sarmale, la murături asortate și ardei iuți. În Piața Centrală din Craiova, am întâlnit-o pe tanti Moraru, o vânzătoare care a pregătit multe bunătățuri.

„Eu le fac pe toate maică, am clienții mei fideli care vin și cumpără mereu, cine a luat de la mine știe că le fac bune și nimeni nu a venit să îmi reproșeze ceva”, spune femeia.

Tanti Moraru a împlinit 75 de ani. Ea trăiește în Almăj, iar toate zarzavaturile le are din propria grădină. O ajută copiii atunci când au timp, iar ea merge și vinde pe piață: „Mai câștig și eu un bănuț”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ea găsești orice. Varza murată o vinde cu 8 lei pe kg, la fel și restul murăturilor vărsate, iar pentru cei care vor la bidon murături asortate prețul este 50 de lei 10 kg sau 30 de lei 5 kg.

„E o rețetă simplă, la un litru de apă pun o lingură de sare, iar la 4 litri de apă se pune un litru de oțet”, spune femeia.

Dacă totuși murăturile de la tanti Moraru nu vă fac cu ochiul sau poate cele de acasă sunt mai gustoase, aceasta e lista de prețuri pentru legumele de care aveţi nevoie: gogoșar 3 lei/kg, gogonele 1,5 lei/kg, varză 1-1,5 lei/kg, conopidă 3 lei/ kg, castraveți 5 lei/kg, ardei 3,5 lei/kg, sfeclă roșie 4 lei/kg, capia 5 lei/kg.

Iulia Carapătru

Politica