joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gazon nou pe „Oblemenco”. Urmează tratamentele

Ultimele rulouri de gazon din Grecia au ajuns pe stadionul Ion Oblemenco, iar miercuri au şi fost montate. Deocamdată, însă, „iarba” nu poate fi călcată. Noul gazon ar urma să primească tratamente speciale în zilele următoare.

Montarea noului gazon a întârziat aproape două săptămâni, din cauza ploilor din Grecia, spun reprezentanţii Primăriei Craiova, de acolo de unde s-a achiziţionat. Miercuri a fost încheiată operaţiunea de montare, însă gazonul nu poate fi folosit deocamdată.

„Ne apropiem de momentul final al montării gazonului hibrid, se fac ultimele porţiuni de montare, ultimele bucăţi de covor de gazon ranforsat. Se montează acum şi în cursul zilei de azi, aşa cum ne confirmă reprezentantul firmei care a asigurat acest montaj, plus reprezentantul constructorului, se va finaliza montarea gazonului ranforsat. Urmează după aceasta o perioadă în care se fac câteva lucrări de mentenanţă. Am avut ieri o discuţie şi cu Victor Piţurcă. Solicită un meci amical înainte de meciul de duminica viitoare cu Hermanstadt şi a rămas să stabilim împreună, în funcţie de indicaţiile pe care ni le dau dânşii, când e mai bine să se joace pe acest gazon. Am ajuns şi la o concluzie împreună cu Victor Piţurcă: Dacă pentru binele gazonului se ajunge la concluzia că nu ar trebui să se joace până la meciul cu Hermannstadt e bine să îl lăsăm să se aşeze. Dacă nu e nici o problemă atunci se poate face şi acel meci amical. În prinicipiu, pentru meciul cu Hermannstadt nu e nici un impediment să se joace”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dan Anton, reprezentantul constructorului a precizat că se va face o analiză pentru a vedea cât de sănătos este gazonul şi de ce tratamente ar avea nevoie.

„Montajul brut se finalizează în câteva ore după care urmează o parcurgere pas cu pas a întregului teren de joc, să reglăm manual dacă sunt mici probleme de planeitate, aspersoarele trebuie reglate pentru că s-a intervenit în jurul lor, după care urmează tratamente specifice gazonului. O să luăm şi nişte probe, să trimitem la laborator să vedem starea de sănătate a gazonului. În urma transportului şi montajului el a suferit un stres semnificativ şi se va interveni în conformitate cu rezultatele pe care le primim de la laborator. Şi noi suntem foarte încrezători, meciul cu Hermannstadt va avea cu siguranţă loc”, a spus acesta.

Gazonul de pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova a fost schimbat cu unul hibrid, CNI aprobând ideea municipalității de a avea, pe arenă, gazon mixt. Primăria Craiova participă financiar la această schimbare, suma pe care ar fi dispusă să o plătească fiind de 297.500 euro.

Politica