joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Start spre EuroBasket 2021!

Baschetbalistele de la națională sunt hotărâte să înceapă cu o victorie campania de calificare la Campionatul European. Drumul spre EuroBasket 2021 începe la Timișoara, pe 14 noiembrie, în meciul împotriva reprezentativei Danemarcei.

Căpitanul României, Gabriela Mărginean, una dintre cele mai experimentate jucătoare ale naționalei, și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă la finalul campaniei de calificare la EuroBasket 2021. În vârstă de 32 de ani, Mărginean activează la națională de aproape 20 de ani.
„E o campanie puțin tristă, e ultima campanie a mea pentru lotul național, sper să reușim o calificare, în ultimul ceas al carierei mele. Ar fi o realizare imensă și o bucurie să termin cu un așa succes. Cu Danemarca n-am mai jucat până acum, nu știm prea multe despre ele, dar să sperăm că vom reuși o victorie. Primul meci e important, mai ales când e acasă și poți să începi cu o victorie” – Gabriela Mărginean, componentă a naționalei de baschet a României.

Optimism pe banca tehnică
România atacă EuroBasket 2021 cu un nou antrenor principal. Turcul Ayhan Avci se află în fața primului meci oficial pe banca tehnică a naționalei și este convins că acvilele se vor califica la turneul final.
România face parte din grupa D a preliminariilor Campionatului European, alături de reprezentativele Italiei și Cehiei. Primele două echipe din grupă vor obține calificarea la competiția ce va avea loc în Franța și Spania. Ultima participare a naționalei feminine de baschet la Campionatul European datează din 2015, când România a găzduit două grupe din prima fază a competiției.
„Avem o grupă puternică, dar ne vom califica. Sunt sigur că vom ajunge la Campionatul European, am încredere în jucătoarele mele. Trebuie să câștigăm meciul dar îmi doresc să jucăm și bine. Ne-am pregătit intens și se va vedea asta în meci. Sunt foarte entuziasmat, sper să vină mulți fani și să facă o atmosferă frumoasă” – Ayhan Avci, selecționer echipa națională de baschet a României.
Programul meciurilor din preliminariile EuroBasket 2021:
14.11.2019 România – Danemarca
17.11.2019 Cehia – România
12.11.2020 România – Italia
15.11.2020 Danemarca – România
04.02.2021 România – Cehia
07.02.2020 Italia – România

Policlinica Buna Vestire Craiova

Biletele s-au pus în vânzare
Cel mai important meci al „tricolorelor”, cel de debut în preliminariile Euro 2021, cu Danemarca, se va disputa la 14 noiembrie, de la ora 18, în Sala „Constantin Jude” din Timișoara. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate online accesând link-ul https://www.bilete.ro/fiba-women-s-eurobasket-qualifiers/romania-danemarca-14-nov-2019/.
Sports-net Group

Politica