vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ana Birchall și Cozmin Gușă au fost excluși din PSD

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall și Cozmin Gușă au fost excluși din PSD, în prima ședință a conducerii partidului de după alegerile prezidențiale. Surse social-democrate au declarat că ședința a fost una cu scandal. La începutul discuțiilor, Viorica Dăncilă i-ar fi reproșat lui Claudiu Manda că a spus că partidul pierde deoarece merge „cu o proastă” iar Olguța Vasilescu ar fi anunțat că renunță la funcția de șefă de campanie a lui Dăncilă după reproșurile acesteia, scrie hotnews.ro

În schimb, la finalul ședinței, Viorica Dăncilă, Claudiu Manda și soția sa, Olguța Vasilescu, au negat informațiile pe surse. Ședința s-a încheiat cu excluderea din partid a Anei Birchall și a lui Cozmin Gușă, dar și cu acuzațiile Vioricăi Dăncilă la adresa lui Klaus Iohannis, un candidat cu „probleme penale” „care trebuie să explice de ce a avut ghinionul să aibă șase case”.

Excluderea Anei Birchall a fost o veche dorință a baronilor PSD, care au cerut ca ea să fie dată afară din partid încă de la începutul mandatului ei de ministru, din cauza dorinței sale de a desființa Secția Specială pentru Investigarea magistraților.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cozmin Gușă s-a reînscris în PSD în urmă cu două săptămâni. El a mai fost secretar general al PSD în perioada în care Adrian Năstase era președinte.

Propunerile de excludere au venit de la Cătălin Rădulescu.

Fostul secretar general al PSD din perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea a revenit în conducerea social democraților după ce a fost demis chiar de Viorica Dăncilă, în prima ședință a partidului după condamnarea lui Liviu Dragnea. În ședința CEx de marți Codrin Ștefănescu a primit funcția de secretar general adjunct.

Politica