joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă – Papură 12-16!

Cu Corneliu Papură pe bancă, Universitatea Craiova a avut rezultate mai bune față de startul erei Pițurcă.

După etapa 16 se poate face comparația între Victor Pițurcă și Corneliu Papură, având în vedere că ambii au avut câte 8 jocuri în campionat în postura de antrenor principal al Universității Craiova. Papură a înregistrat 5 victorii, un egal și două înfrângeri, acumulând 16 puncte, în vreme ce Craiova lui Piți are 3 victorii, 3 remize și două înfrângeri, în total 12 puncte. Așadar, Pițurcă a obținut cu 4 puncte mai puțin față de Papură.

De notat faptul că Piți a avut la dispoziție încă 5 jucători comparativ cu perioada anterioară, anume pe Bălașa, Cosic, Zakaric, Ivan și Mățel. De altfel, echipa s-a schimbat radical în 16 etape, doar 4 puncte fixe mai regăsindu-se. Așa a arătat Craiova în prima rundă: Pigliacelli – Martic, Acka, Kelic, Bancu – Ivanov, Șerban, Qaka – Bărbuț, Roman, Baiaram. De menționat că Alex Cicâldău era menajat la începutul stagiunii după participarea la Campionatul European, iar Mihăilă a intrat abia din runda a cincea. Așa a arătat echipa în etapa 16: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, Ferreira, Bancu – Ivanov, Cicâldău, Cosic – Bărbuț, Ivan, Mihăilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În epoca Pițurcă se remarcă obsesia antrenorului de a-l plasa pe Andrei Ivan în centrul liniei de atac, poziție în care acesta a dat randament o singură dată, contra lui Dinamo. Precum și eliminarea lui Alexandru Mateiu din lotul de 18 în ultima perioadă, pusă de club pe seama unor „dureri la spate”.

Reperele cele mai importante din perioada Papură nu țin de campionat, ci de cupele europene. Având în vedere că după mai bine de 25 de ani, U Craiova a reușit să elimine echipe în întrecerile continentale. Azerii de la Sabail și ungurii de la Honved au capotat în fața alb-albaștrilor. La cel de-al treilea descălecat al lui Pițurcă în Bănie principalul reper îl reprezintă victoria categorică împotriva lui Dinamo, scor 4-1, în cel mai bun joc al juveților de până acum.

Politica