vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL: Plângere penală împotriva președintelui și locțiitorului din secția de votare din Pleșoi

PNL Dolj a depus plângere penală împotriva președintelui și locțiitorului din secția de votare din Pleșoi, după ce acestea ar fi permis ca într-o cabină de vot să intre mai multe persoane. Reprezentanţii partidului au transmis mass-media şi filmări de la faţa locului. Din acestea se poate observa că doi vârstnici se află împreună într-o cabină de vot.

Partidul Național Liberal, filiala Dolj, a înregistrat o plângere la secția de poliție din Breasta împotriva activităților penale ale președintelui și locțiitorului din secția de votare din Pleșoi. Cele două persoane care, teoretic, ar trebui să fie independente din punct de vedere politic, încalcă flagrant legea, permițând să intre în cabina de vot mai multe persoane fapt ce influențeza procesul electoral. Conform articolului 389 din Codul Penale, violarea confidențialității votului, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală, dacă această faptă este săvârșită de un membru al biroului electoral al secției de votare. Aceeași președinte și locțiitor permit unor persoane străine să intre în cabina de vot împreună cu alegătorii, votanți care nu prezintă motive temeinice de a nu putea vota singuri. Totodată, PNL Dolj prin avocatul Cosmin Mitrică a depus sesizarea nr 123/10.11.2019 către Biroul Electoral Județean Dolj prin care a solicitat excluderea președintei secției de votare din Corpul Experților Electorali. Nu este pentru prima dată când se întâmplă nereguli în procesul electoral în comuna Pleșoi, de fiecare dată vinovații au scăpat nepedepsiți cu largul concurs al celor care ar trebui să vegheze la respectarea legii. Sperăm ca măcar de această dată organele statului sesizate să repună legea în drepturile ei în comuna Pleșoi!”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Potrivit unor surse însă, cei doi bătrâni ar fi precizat că au nevoie de ajutor pentru a vota.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţia a deschis dosar.

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că președintele unei secții de votare din Pleșoi și locțiitorul acestuia ar fi permis mai multor persoane să intre în cabina de vot, confidențialitatea votului fiind astfel afectată.
In cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea confidențialității votului, urmând ca, in funcție de rezultatul verificărilor, dosarul penal sa fie înaintat unității de parchet, cu propunerile corespunzătoare”, arată IPJ Dolj.

Politica