joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Primarul Screciu nu mai vrea să furnizeze căldură la datornici

Primarul din Drobeta Turnu Severin Marius Screciu a anunțat că nu mai face nicio concesie oricărui datornic și asociațiilor de proprietari care nu își plătesc datoriile restante la agentul termic furnizat. În acest moment, severinenii din 23 de asociații de proprietari stau în frig, tocmai pentru că asociațiile lor nu au înțeles să plătească. Măsura a fost luată din cauza datoriilor exorbitante acumulate către furnizorul de energie termică, dar și a lipsei de interes din partea administratorilor și președinților de asociații în vederea a eșalonării acestora.

,,Sunt unele probleme punctuale pe care eu cred că împreună cu reprezentanții Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică le putem rezolva, întrucât sunt unele situații în care oamenii au plătit, dar banii au ajuns în alte buzunare și nu este normal ca locatarii să sufere din cauza celor care au avut nemernicia să bage mâna în banii oamenilor. Aici am luat deja măsura să îi sprijinim, urmând să ne îndreptăm și pe cale penală și administrativă împotriva celor care au furat din banii oamenilor”, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Taberele Școlare, instituția cu cele mai mari datorii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Direcția Județeană de Tabere Școlare a acumulat datorii mari la agentul termic furnizat, dar și la curentul electric consumat. Instituția nu a mai primit buget de la minister și a acumulat peste 300.000 lei datorii pentru curentul electric și agentul termic furnizat.

Aici sunt probleme. Le vom trimite somație deoarece au 150.000 lei datorie pentru curentul electric consumat, bani pe care trebuie să îi dea liceului Domnul Tudor. Noi, Primăria, am plătit factura liceului, dar acest lucru nu mai poate funcționa. Deja i-am somat. Dacă în maximum 10 zile nu plătesc, le oprim curentul electric. Chiar dacă este instituție de stat. Dacă nu pot să suporte cheltuielile de funcționare, să pună cheia pe instituție. Recomandarea meu este să nu primească căldură. Ori punem piciorul în prag să le plătească ministerul, ori această situație se va repeta la nesfârșit” a a mai precizat primarul Marius Screciu.

Politica