joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ei sunt soldații din ring!

Un student caporal și un soldat au adus boxului românesc două medalii de bronz la Jocurile Mondiale Militare. Adrian Buhaniuc și Claudia Nechita poartă cu mândrie atât echipamentul de box, cât și uniforma militară.

Adrian Buhaniuc face de 10 ani box, este din Republica Moldova și a reprezentat Armata Română la Jocurile Mondiale Militare. Student la Universitatea Națională de Apărare Carol I, boxerul s-a întors de la competiția de la Wuhan cu medalia de bronz la categoria 91 kg.
Caporalul Buhaniuc i-a arătat colegei de lot, soldat Claudia Nechita, pașii de defilare.
„Mă simt foarte mândru și onorat că am participat la Jocurile Mondiale Militare și am reprezentat armata. Visul meu este să urc pe podium la Olimpiadă. Din momentul în care cei de la Universitate îmi permit să mă dezvolt și eu pe plan profesional, să mă ocup de box și să aduc și rezultate, nu am probleme. Uniforma militară îmi place mai mult decât echipamentul de box, pentru că arată bărbăția, duritatea, maturitatea, arată cum ar trebui să fie un bărbat”, a declarat Adrian Buhaniuc, medaliat cu bronz la box la Jocurile Mondiale Militare.

Obiectiv: Jocurile Olimpice de la Tokyo
Claudia Nechita și-a îmbogățit și ea palmaresul la Jocurile Mondiale Militare. Medalia de bronz obținută la categoria 57 kg îi dă speranțe la o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Anul acesta, pugilista s-a clasat pe locul cinci la Jocurile Europene de la Minsk.
„Este cea mai importantă medalie de până acum. A fost o competiție foarte frumoasă și destul de grea, cu multe țări și sportive foarte bune. A fost o competiție chiar mai tare decât un Campionat European. Îmi dă mare încredere această medalie, vreau să mă calific la Jocurile Olimpice. După Jocurile Europene de la Minsk, acum Jocurile Militare, mă pregătesc pentru Olimpiada cea mare. În echipamentul de box mă simt mai bine acum, mai târziu probabil va fi uniforma militară”, a declarat Claudia Nechita, medaliată cu bronz la box la Jocurile Mondiale Militare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Biletele pentru Tokyo se împart la Londra și la Paris
Boxerii români vor lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în cadrul a două turnee ce vor avea loc anul viitor. Turneul European se va desfășura în aprilie 2020, la Londra, în vreme ce Turneul Mondial va avea loc în mai 2020, la Paris.
Sports-net Group

Politica