joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campioana României, învinsă la Bistrița

Echipa de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a produs o surpriză de proporții în Liga Florilor. Campioana României a pierdut în fața celor de la Bistrița, scor 24-19 și le-au permis rivalelor de la CSM București să capete, din nou, șanse mari la câștigarea titlului.

Chiar dacă au condus cu 8-5 la jumătatea primei reprize, vâlcencele au pierdut din elan și nu au reușit să rămână concentrate până la finalul meciului. Este posibil ca partidele din Liga Campionilor să-și pună amprenta pe jocul formației vâlcene. Handbalistele lui Pera încep să se descurce din ce în ce mai greu pe două fronturi.

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au evoluat: Gonzalez 6, Elghaoui 4, Glibko 3, Norgaard 3, M. Lopez 1, Fraga 1, Liscevici 1.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bistrița: Elisei 6, Pristăvița 5, M. Costa 3, Vasileuskaia 2, Tetean 2, Bloj 2, Rațiu 2, Dincă 1, Ilina 1.

Antrenorul vâlcencelor, Florin Pera, s-a arătat dezamăgit de rezultat, dar nu are ce să le reproșeze elevelor sale. Tehnicianul spune că echipa trece printr-o perioadă grea din punct de vedere fizic, iar înfrângerea din Liga Campionilor și-a pus amprenta și mental asupra handbalistelor pe care le antrenează. Totuși, Pera nu consideră că înfrângerea de la Bistrița compromite șansa SCM-ului la campionat.

Din păcate nu am reușit să trecem peste înfrângerea cu Buducnost. Din punct de vedere fizic, nu am rezistat decât până la 8-5 pentru noi. Din acel moment am căzut total. Nu am mai reușit să avem prospețime, luciditate. De aici au venit și cele 8-9 situații clare ratate de jucătoare cu experiență. E un moment foarte dificil pentru noi. Toată lumea și-a dorit victoria cu Bucudnost. Poate ne-am propus prea mult și am fost prea dezamăgiți. Nu am reușit să trecem peste acel rezultat. Nu era totul jucat, pentru că mai avem meciul în Germania și avem șansa noastră. Probabil că fetele au fost afectate și fizic ne-am resimțit. Îmi apre rău pentru acest rezultat. Nu pot să le zic nimic fetelor, pentru că am oținut rezultate deosebite până în momentul de față. Nu avem timp de a cădea. Trebuie să ne ridicăm. Campionatul se joacă. Vor fi foarte mulți car se ovr bucura că am pierdut, daram încredere că vom trece peste acest moment. Poate vom învăța ceva. Cu răbdare, încredere și cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reuși să obținem rezultatele pe care ni le-am propus anul acesta”, a spus Florin Pera la finalul meciului cu Bistrița.

Clasamentul Ligii Florilor la vârf:

1. SCM Rm. Vâlcea 24
2. Corona Brașov 22
3. Gloria Buzău 21
4. CSM București 18 – un meci mai puțin jucat
5. Gloria Bistrița 18 – un meci în plus jucat

Politica