vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Muncii anunţă o reducere a structurii ministerului

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, anunţă o reducere a structurii ministerului dar şi verificări serioase cu privire la situaţia bugetului de pensii în condiţiile în care, potrivit acesteia, PSD a lăsat un deficit îngrijorător la acest buget, informează Agerpres.

Violeta Alexandru a declarat marţi dimineaţa, la intrarea în sediul Ministerului Muncii, că oamenii din instituţie care se ocupă de relaţia cu pensionarii şi salariaţii trebuie să fie bine pregătiţi şi a anunţat că intenţionează o reducere a structurii ministerului, un rol important urmând să revină angajaţilor care se ocupă de relaţia cu beneficiarii de asistenţă socială.

Aceasta a vorbit şi despre situaţia bugetului de pensii, arătând că PSD a lăsat un deficit îngrijorător la acest buget, şi a anunţat verificări foarte serioase pentru a vedea care este situaţia reală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„După un deficit îngrijorător în bugetul de pensii pe care PSD ni-l lasă, cer oamenilor să aibă încredere că vom face cele mai serioase verificări. Merg acum în minister pentru a începe ziua cu o evaluare şi pentru a solicita celor care conduc ministerul, atât eu cât şi colegul meu de la Finanţe, toate datele necesare ca să vedem care este situaţia reală. Este foarte greu de făcut o evaluare de pe trotuar înainte să intru în minister. Vă asigur că voi fi foarte transparentă cu tot ceea ce găsesc în minister pentru ca românii să ştie”, a declarat Violeta Alexandru, potrivit Digi24.

Pe de altă parte, ea a anunţat că Ministerul Muncii va înfiinţa, în cel mai scurt timp, un infochioşc, unde toţi cei interesaţi să se poată informa cu privire la toate tipurile de servicii şi prestaţii pe care le oferă instituţia.

Cât priveşte Legea salarizării şi Legea pensiilor, ministrul Muncii a precizat că va fi respectată legislaţia în vigoare şi va fi continuat dialogul cu toţi partenerii sociali pentru găsirea celor mai potrivite soluţii pentru România şi pentru pensionari şi salariaţi.

„Mă interesează în egală măsură ca pentru cei din mediul privat să dau acest semnal de respect faţă de munca lor şi faţă de efortul pe care îl fac pentru a ţine un business în picioare, business pe baza căruia se plătesc taxe şi impozite cu care se alimentează bugetul public şi beneficiem de toate serviciile în plan central şi local”, a subliniat Violeta Alexandru.

Imediat după Violeta Alexandru, la Ministerul Muncii a sosit şi fostul ministru de resort, Marius Budăi, pentru procesul de predare primire.

Politica