vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE/ Fost secretar de stat, implicat. Pod feroviar supraevaluat. Trei bărbaţi, reţinuţi

UPDATE/ Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul din Cluj reţinut de poliţie ar fi Vasile Ioan Grigore Bercan, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Contractul cu pricina a fost câştigat în 2015 de firma acestuia, 2 Invest SRL.


Trei bărbaţi, doi din Craiova, unul din Cluj-Napoca, au fost reţinuţi, după ce au obţinut, cu acte false, mai mulţi bani decât ar fi trebuit pentru construirea unui pod feroviar.

Este vorba despre un pod feroviar construit în perioada 2016-2017 în zona localităţii Beharca şi care face parte din traseul Orşova-Videle. Prejudiciul pe care aceştia l-au creat CFR, prezentând situaţii de lucrări supraevaluate, este de peste 2 milioane lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut, pentru 24 de ore, trei bărbaţi bănuiţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada iunie 2016 – septembrie 2017, cu prilejul derulării unui contract de achiziție publică privind construirea unui pod feroviar, reprezentanții executantului, cu complicitatea dirigintelui de șantier, ar fi prezentat la plată situații de lucrări neconforme cu realitatea.

Astfel, cei trei bărbaţi, unul de 69 de ani, din Cluj-Napoca, iar ceilalţi doi de 61 şi 69 de ani, ambii din Craiova, ar fi supradimensionat şi supraevaluat cantităţile de materiale utilizate, precum şi lucrările efectuate, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.275.126 de lei”, arată IPJ Dolj.

Cei trei vor fi prezentanţi astăzi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Politica