vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Legile Juridice cerute de USR, puse pe ordinea de zi a Comisiei Juridice de PSD

PSD a suplimentat, surprinzător, ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor cu două proiecte USR: iniţiativa Fără penali în funcţii publice şi abrogarea legii recursului compensatoriu, susţin surse politice pentru Adevărul.

USR a condiţionat votarea Guvernului Orban de adoptarea celor două proiecte de legi, plus alegerea primarilor în două tururi. Azi vor avea loc negocierile finale între PNL şi restul partidelor de Opoziţie.

Majoritatea conjuncturală PSD-UDMR-ProRomânia a respins ieri suplimentarea ordinii de zi a Camerei Deputaţilor cu cele trei proiecte cerute de USR: fără penali în funcţii publice, alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderul ProRomânia Victor Ponta afirmă că nu există nicio alianţă PSD – ProRomânia – UDMR – Minorităţi . ”Este doar o lecţie pentru USR care, din aroganţă sau din ignoranţă , nu inteleg să işi respecte electoratul şi regulile democratice”, a scris Ponta pe Facebook.

Formarea unei majorităţi pentru votarea Guvernului Orban e un obiectiv mai greu de atins decât adoptarea moţiunii de cenzură. Condiţiile impuse de USR nu pot fi îndeplinite din cauza aritmeticii parlamentare, iar Victor Ponta, cheia majorităţii, încă şovăie.

Politica