joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alertă alimentară în Bulgaria: pește afumat provenit din România, contaminat cu listeria

E alertă alimentară în Bulgaria, unde peste 250 de kilograme de macrou afumat provenind din România, au fost retrase de la vânzare. Motivul: autoritățile au descoperit că peștele era infestat cu Listeria.

Descoperirea a fost făcută de Departamentul bulgar pentru siguranță alimentară, care a testat aleatoriu diverse produse, scrie digi24.ro

Cele 250 de kilograme de macrou afumat sunt marca Ocean Fish și au fost distribuite în toată Bulgaria. Oficialii au făcut apel către populație să returneze produsele contaminate, pentru a fi distruse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții Ocean Fish, compania implicată, susțin că alerta alimentară din Bulgaria ar fi nefondată. Potrivit Ocean Fish, cele 250 de kg de macrou afumat distribuite în țara vecină respectă normele de siguranță alimentară impuse de Uniunea Europeană.

Autoritățile din Bulgaria spuneau după ce au testat la întâmplare diverse produse că peștele exportat de compania românească este infestat cu Listeria.

Compania arată într-un comunicat către Digi24 că nivelul de listeria din pește este unul sub limita de pericol și că bacteria devine periculoasă doar după un anumit nivel. Compania mai spune că nici autoritățile din România, nici cele din Bulgaria nu ar avea aparatură care să detecteze cu exactitate gradul de infestare cu listeria.

Politica