marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şefa Tarom confirmă că a fost demisă pentru că nu a ţinut avioanele la sol în ziua moţiunii

Acuzații grave aduse ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei, a declarat că a fost demisă pentru că nu ar fi respectat ordinul ministrului care i-a cerut ca în ziua moțiunii de cenzură să blocheze toate zborurile spre București. Totul, pentru ca parlamentarii să nu ajungă Capitală și să nu voteze moțiunea. Acuzația a fost lansată de premierul desemnat Ludovic Orban., scrie digi24.ro

Ţinta ar fi fost moţiunea de cenzură, mai precis, parlamentarii opoziţiei care locuiesc în provincie să nu poată ajunge în Bucureşti să voteze pentru doborârea guvernului Dăncilă. Ludovic Orban vorbea ieri despre acest scenariu. Iată declaraţia!

Ludovic Orban, premierul desemnat: Orice zi în care rămân la butoane, miniștri habarniști certați cu legea, face rău României. Uitați ce face Cuc pe ultima sută de metri. Pentru că oamenii refuză să semnze contracte ilegale, comenzi care sunt contrare legii. Uitați-vă la demiterea directorului TAROM. În spatele acestei decizii, să vă aduceți aminte informația cu încercarea de a ține avionul la sol și de a determina întârzieri la moțiunea de cenzură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mădălina Mezei a confirmat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale şi a declarat, pentru Mediafax, că îi va face plângere penală. Cuc răspunde, pe Facebook: sunt minciuni aruncate pe piață.

Mezei a confirmat informaţiile potrivit cărora demiterea acesteia a fost cauzată de refuzul reţinerii la sol a aeronavelor curselor interne în ziua votării moţiunii. Fostul director TAROM a confirmat că, joia trecută, când o parte dintre parlamenteri trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-a cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

„Asta este intuiţia mea, da, este adevărat. Informaţiile care circulă sunt adevărate. Domnul Cuc s-a răzbunat pe mine şi m-a demis în cel mai josnic mod. Sunt nişte aspecte care circulă, domnul Orban le-a declarat, le-a aflat nu ştiu din ce sursă. Eu pot doar să confirm. Am să fac plângere penală împotriva domnului ministru Cuc. Consiliul de Administrație este o unealtă, au invocat nişte motive care nu stau în picioare şi le-am demonstrat prin toate documentele din partea partenerilor cu care am intrat în discuţii”, a spus Mădălina Mezei.

Aceasta a spus că nu va permite acest lucru, întrucât orice decizie greşită riscă să genereze declinul companiei aeriene. „Am venit aici chemată să salvez TAROM, aşa mi s-a spus. «Vrem să salvăm Taromul şi ne bazăm pe dumneavoastră», a spus domnul ministru, apoi m-a dat jos ca hoţii noaptea. Nu pot să permit aşa ceva, pentru bunul mers al societăţii şi pentru libertatea de exprimare şi pentru libertatea poporului acestuia. Nu vreau să fiu implicată într-o luptă, aleg să rămân în zona profesionistului. Politicul trebuie să ne lase în pace să ne facem treaba să reuşim ocupăm un loc pe această piaţă extrem de competitivă, în care orice decizie greşită poate să ne ducă într-o zonă de insolvenţă”, a mai declarat fostul director al TAROM.

Politica