sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se reduce numărul de avize pentru autorizația de construire

Camera Deputaților a adoptat, marți, o inițiativă legislativă care prevede reducerea numărului de avize necesare pentru autorizația de construire și reducerea timpului de așteptare la jumătate pentru eliberarea acestora.

 

Inițiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților cu 223 de voturi „pentru”, un vot „contra” și 24 de abțineri, scrie hotnews.ro

Mai exact, pentru construirea, reabilitarea, extinderea și consolidarea de locuințe unifamiliale, construirea de anexe gospodărești și construirea de împrejmuiri se vor elimina trei avize de la: Agenția de Protecție a Mediului, Direcția de Sănătate Publică și Comisia de Circulație pentru locuințele unifamiliale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent pentru a obține o autorizație de construire este nevoie de 27 de avize.

„Proiectul se referă la construire, modernizare, extindere și la anexele gospodărești cu excepția celor de animale. Practic se reduce timpul de așteptare la jumătate pentru eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatului de urbanism, prin instituirea Comisiei de Acord Unic. Cetățeanul vine o singură dată și se întâlnește cu funcționarul la momentul depunerii dosarului”, a declarat inițiatorul legii, deputatul PNL Florin Roman, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege urmează să fie trimis președintelui României spre promulgare, Camera Deputaților fiind forul decizional, in acest caz.

Politica