vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ursula von der Leyen cere României mai multe nume pentru postul de comisar european

Ursula von der Leyen, președinta desemnată a Comisiei Europene, cere României mai multe propuneri pentru postul de comisar european pentru Transporturi, relatează Realitatea TV.

Aceasta a transmis că cele trei state, România, Ungaria și Franța, care nu au încă un comisar desemnat, ar trebui să vină cu mai multe nume.

„Poate că situaţia politică din România s-a schimbat, dar solicitarea preşedintelui ales al Comisiei a rămas aceeaşi: mai multe nume – nominalizări ar ajuta să se ajungă la o decizie. De aceea, preşedintele ales este în contact cu omologii români”, a spus, luni la Bruxelles, purtătorul de cuvânt Mina Andreeva

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit programului agreat în acest moment, componența noului executiv european ar trebui să fie confirmată prin vot în Parlament la 23 octombrie.

Din cauza problemelor cu comisarii însă, președintele legislativului european a declarat că viitoarea comisie își va începe activitatea cu o lună întârziere.

Înainte de moțiunea de cenzură, propunerea Guvernului Dăncilă a fost Dan Nica, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi.

Politica