miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se va ridica un ponton special la Piciorul Podului lui Traian

Consilierii locali din Drobeta Turnu Severin au aprobat într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre privind studiul de oportunitate și a raportului de evaluare în vederea concesionării, prin licitație publică, a suprafeței de teren de 766 mp din Drobeta Turnu Severin, în zona Piciorului Podului lui Traian.

„Într-o întâlnire anterioară, am discutat despre posibilitatea de a concesiona terenul de lângă Piciorul Podului lui Traian unei firme de turism din București, care se ocupă special cu croazierele pe Dunăre. Împreună cu ei, vom amenaja zona și vom face un ponton special, unde să acosteze navele. După o lungă perioadă în care, în Drobeta Turnu-Severin, nu oprea niciun vas de croazieră, această decizie ne va permite din 2020 ceva mai puține vase, dar din 2022, mult mai multe. Ne va ajuta foarte mult, din punct de vedere turistic și economic”, a declarat primarul Marius Screciu la finele ședinței.

„Consiliul Local a aprobat realizarea, prin licitație publică, a unei investiții private în zona Piciorului Podului lui Traian care constă în construirea unui ponton unde să acosteze vasele de croazieră care tranzitează Dunărea. Acesta este, cu siguranță, un pas înainte pentru atragerea turiștilor în municipiul Drobeta Turnu Severin, însă insuficient, fiind nevoie de investiții publice concrete ale Primăriei și ale Consiliului Județean, pentru reabilitarea întregii zone adiacente Piciorului Podului lui Traian și Portului Turistic”, a spus la rândul său viceprimarul severinean Daniel Cîrjan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În aceeași ședință, aleșii locali  au aprobat și concesionarea mai multor terenuri, pentru derularea unor mici afaceri locale.

„Am mai aprobat, de asemenea, proiecte pentru mici afaceri locale. Primăria continuă să sprijine micii întreprinzători. Cei, care vor să își deschidă o mică afacere, pot fi sprijiniți de noi: acolo unde există terenuri, ce pot fi folosite, le scoatem la concesiune. Astfel, pot găsi, în noi, Primăria, un sprijin”, a mai spus primarul Marius Screciu.

Politica