vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii legişti care s-au ocupat de cazul tragediei din Caracal, chemaţi la audieri

Medicii legişti care s-au ocupat de cazul tragediei din Caracal au fost chemaţi, luni, la audieri la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Aceştia trebuie să dea explicaţii privind probele ADN din butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă, dar şi din lizieră.

Parchetul General a deschis, în urma unei sesizări depuse de Alexandru Cumpănaşu, un dosar penal in rem privind modul în care specialiştii INML au analizat oasele găsite de anchetatori în cazul Caracal. În cauză sunt cercetate infracţiunile de favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu, scrie Adevărul.

„Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariţia minorei Alexandra Măceşanu. Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 din Codul penal şi abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 din Codul penal”, a transmis Parchetul General.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică, 13 octombrie, poliţiştii criminalişti de la IPJ Olt s-au deplasat, în urma unui apel la 112, în liziera de la Caracal, unde în august au fost găsite fragmente osoase umane la indicaţiile lui Gheorghe Dincă, ridicând noi probe care vor fi înaintate DIICOT.

DIICOT a anunţat, la începutul lunii septembrie, citând un raport al INML, că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

„Din concluziile raportului de expertiză medico-legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin”, anunţa DIICOT.

Politica