marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paleologu: Voi fi președintele care îi va ajuta pe cei din diferitele partide politice să ajungă la un proiect comun

România are nevoie de un președinte care să știe să pună toate partidele la aceeași masă și să le ajute să ajungă la un proiect comun pentru dezvoltarea țării, consideră Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României.
Acesta a susținut, vineri, o conferință de presă la sediul PMP Dolj, conferință la care au luat parte Dan Păloiu, liderul organiziației județene a partidului și avocatul Cosmin Roșulescu, care s-a alăturat recent acestei formațiuni politice.
Theodor Paleologu consideră că faptul că este susținut de un partid mic este un avantaj.
„Tocmai pentru că sunt susținut de un partid mai mic nu am de gând să transform statul în moșia unui partid. Nu voi fi un președinte șef de partid, un președinte partizan. PNL-ul singur nu poate face mare brânză, USR-ul singur nu poate face mare brânză, deci degeaba votezi un șef de partid ca președinte pentru că nu va face mare brânză. Nu va putea face acele lucruri care sunt cu adevărat importante pentru țară. Dimportivă, dacă ai un președinte șef de partid sigur nu va reuși nimic semnificativ pentru că ceilalți se vor coaliza împotriva lui și vor încerca să bage bețe în roate, așa cum ne-am obișnuit de-atâta timp deja, de 30 de ani. Cred că este un atu că PMP nu este un partid mare de care să le fie frică celorlalți. PMP va putea face parte dintr-o coaliție largă care să susțină aceste schimbări atât de importante. România, așa cum este acum, merge direct spre prăpastie. Este ca un tren fără conducător, domnul Iohannis nu este conducător, și se duce direct în prăpastie. Trebuie repus pe șine trenul acesta. România trebuie repusă pe șine și lucrul acesta nu se poate decât printr-un consens mai larg. Eu voi fi președintele care îi va ajuta pe cei din diferitele partide politice să ajungă la un proiect comun. Acesta este obiectivul pe care îl am și nu mi se pare că vreunul dintre ceilalți candidați poate să facă acest lucru. Este nevoie de cineva care să fie un diplomat și în interior și în exterior”, a afirmat candidatul PMP la alegerile prezidențiale.
De altfel, în opinia sa, forțele „anti-psd” nu au altă șansă nici la alegerile locale în afară de colaborare.

Referitor la situația organizației de la Dolj, președintele Dan Păloiu spune că partidul va face o „figură frumoasă” la alegerile ce urmează. Nici el nu exclude o colaborare cu alte partide la alegerile locale de anul viitor.

„Pentru locale avem pregătite toate armele. Vom fi revelația județului Dolj, vă asigur. Este o variantă (nr. candidat comun cu alte partide precum PNL sau USR) o să ne întâlnim și o să discutăm, dar deocamdată avem oamenii noștri pentru alegerile din 2020. Dacă va fi o altă variantă mai bună și câștigătoare pentru municipiul Craiova vom face ceea ce trebuie pentru municipiul Craiova. Noi nu ținem neapărat să fim noi acolo pentru că suntem noi, ci vrem să schimbăm fața orașului și a județului, care, după cum știți, de 30 de ani este condus de PSD”, a afirmat Dan Păloiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Între Parlament și societate există o prăpastie”

Theodor Paleologu a vorbit și despre necesitatea modificării Constituției, în contextul înlăturării Guvernului Dăncilă, prin moțiune de cenzură.
„Criza politică nu se va încheia până după turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Cu alte cuvinte avem luni de zile de ineficiență guvernamentală, luni de zile de haos administrativ, luni de zile în care România pierde. Pierde bani, pierde credibilitate și lecția este că trebuie revizuită Constituția. Ceea ce s-a întâmplat ieri, ce se întâmplă de câteva luni de zile demonstrează că e nevoie să revizuim Constituția. E vorba de incoerența Constituției, de faptul că președintele poate numi primul ministru dar nu îl poate schimba. E o absurditate, n-are logică. În Constituție scrie că se pot organiza alegeri anticipate, dar știm cu toții că este o pură ficțiune că de fapt nu se pot organiza alegeri anticipate pentru că este extrem de complicat. Președintele nu are posibilitatea de a dizolva Parlamentul pur și simplu când constată că Parlamentul nu mai corespunde voinței populare. Situația actuală este o situație în care între Parlament și societate există o prăpastie pe care am putut-o vedea la alegerile din 26 mai, anul acesta. Ori alegerile anticipate sunt un instrument indispensabil pentru a soluționa asemenea situații de criză”, a spus acesta.

Politica