vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tăriceanu: Dragă Viorica, dacă ești ținută ostatică poți să nu spui nimic, dar clipești de două ori și noi am înțeles și te eliberăm.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a luat cuvântul în Parlament după atacurile premierului Viorica Dăncilă la adresa sa, scrie Hotnews.

„Dragă Viorica, nu aveam nici cea mai mică intenție să iau cuvântul, am fost parteneri doi ani și jumătate. Dacă m-aș fi apucat eu să dau din casă, fii convinsă că aveam argumente de zece ori mai tari decât au cei de la PNL sau de la USR. Ai ținut un discurs în care în care m-ai atacat în mod neelegant. Mă așteptam la altceva de la o persoană care a petrecut nouă ani la Bruxelles. (…) Toate jocurile pe care le-ați făcut de racolare a unor membri ALDE, a unor parlamentari, ăsta este stilul dvs? Îmi pare foarte rău! Ăsta este un stil de lumea a treia și eu cred care credeam că România merge către Vest și nu către Est. În fine, aveți astăzi ocazia dna Dăncilă să rămâneți în istorie ca prima femeie prim-ministru  și să ieșiți onorabil din scenă sau aveți varianta ca oamenii să-și aducă aminte de dvs care este ținut ostatic la Palatul Victoria. Dragă Viorica, dacă este adevărat că ești ținută ostatică împotriva voinței tale atunci poți să nu spui nimic, dar clipești de două ori și noi am înțeles și te eliberăm. Există viață și după ce nu mai ești prim-ministru”, a spus Tăriceanu.

În discursul său, Dăncilă a spus: ”Îl avem pe domnul Tăriceanu care a pus umărul la acest demers sortit eșecului. Cu toată experiența domnului Tăriceanu, a căzut în mod rușinos în capcana domnului Ponta și și-a asigurat un apus al carierei politice lamentabil. Asta este ceea ce se întâmplă celor care se aliază cu Ponta, premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor și expertul în jocuri de culise cu finalitate zero. Iată că nici cu președinte candidat și cu cel fugit de la guvernare în brațele lui Ponta nu ați reușit și nu veți reuși să faceți nimic bun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iată totuși că, nici măcar așa, cu președintele-candidat de partea voastră și cu partenerul de alianță fugit în mod rușinos de la guvernare în brațele lui Ponta, nu ați reușit și nu veți reuși să faceți nimic bun.”

Și Preşedintele Pro România Victor Ponta a ironizat-o de mai multe ori pe premierul Viorica Dăncilă joi, în plen, făcând aluzie la negocierile ratate dintre PSD şi Pro România sau întâlnirea ratată a preşedintelui PSD cu vicepreşedintele SUA Mike Pence: „Nu a vrut să se certe cu doamna Ursula. Nu-i spun numele complet ca să nu vă încurc;  Nici cu Pence n-a vrut să se certe. N-a vrut să-l primească, a alergat omul dupea ea prin tot Washingtonul”.

„Doamna Dăncilă e supărată că ieri m-au sunat toţi consilierii domniei sale să ne vedem. Dacă te refuză un bărbat, nu e normal să o spuneţi la microfon.   Damna Dăncilă vorbeşte despre ceva ce nu ştie – e ceva tautologic, spun tautologic ca să vă dau de lucru, să căutaţi pe google.   Din câte ştiu, salariul domniei sale de europarlamentar nu i l-a tăiat nimeni. În acest moment, nu mai avem Guvern. Vreţi să mai staţi o lună la guvernare ca să pierdeţi următoarele zece rânduri de alegeri. Singurul om în care am încredere e Ionel Arene. Ăsta când spune că ia, ia! Aşa spune Parchetul. Chiar sunt un om rău că am pus-o pe listă la europarlamentare în 2014. Dar domnul Dragnea a fost şi mai rău că a pus-o ministru. Deci să nu ajungeţi datori la domna Dăncilă.   Doamna Dăncilă ne-a promis că e neconflictuală. M-am uitat că azi chiar s-a certat cu toată lumea. Dar nu a vrut să se certe cu doamna Ursula. Nu-i spun numele complet ca să nu vă încurc.  Şi nici cu Mike Pence n-a vrut să se certe. N-a vrut să-l primească, a alergat omul după ea prin tot Washingtonul”, a declarat Ponta în plenul Parlamentului.

Viorica Dăncilă şi-a susţinut discursul de la Parlament, unde se dezbate moţiunea de cenzură, bazându-se pe atacuri la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a liderilor opoziţiei. Ea a transmis opoziției că s-ar lega de orice ca să invalideze guvernarea, precizând că a luat exemplu de la Klaus Iohannis, „președintele-candidat” sau „președintele anti-Constituție” care s-a folosit de tragedia din Ialomița ca să atace PSD.

Politica