joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acord semnat! Încep lucrările la gazonul de pe Oblemenco!

Mihail Genoiu a prezentat „bomba” în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc miercuri.

CNI și-a dat acordul pentru înlocuirea suprafeței de joc de pe stadionul Ion Oblemenco. Așa cum și-a dorit managerul general al alb-albaștrilor, Victor Pițurcă, noul gazon de pe Oblemenco va fi unul mixt, ceea ce înseamnă o rezistență sporită comparativ cu cel actual. Costurile noului gazon vor fi suportate și de craioveni, Primăria urmând să co-finanțeze proiectul cu 297.500 euro. Nu avem informații cu privire la costul total al proiectului, cert este cofinanțarea noastră de 297.500 euro, suma este cu TVA. Dar noi vom primi facturi, situația lucrărilor și vom vedea toate sumele investite. Eu cred că aceste sume sunt mult mai mari decât co-finanțarea noastră”, a precizat Mihail Genoiu.

Primarul orașului a anunțat și când vor începe lucrările: Noi vom provoca din acest moment o ședință de îndată de Consiliu Local, chiar mâine. Vom supune Consiliului Local atât forma convenției, cât și valoarea care trebuie cofinanțată. Consiliul Local va decide, dacă decizia va fi favorabilă vom solicita viza de legalitate prefectului în aceeași zi și în a doua zi se pot apuca de lucrări”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concluzia a oferit-o tot edilul, mulțumit de convenția primită spre aprobare în Consiliul Local: Avem ceea ce ne-am dorit – gazonul care e cel mai scump și cel mai bun la ora asta, avem lângă noi constructorul care-și asumă toate lucrările și nu pierdem garanția stadionului, și mai mult decât atâta vom fi prezenți pe stadion din momentul în care va fi decopertat gazonul și până se va finaliza. Nu vom sta deoparte, să nu știm ce se întâmplă acolo”.

Așadar, cel mai optimist termen pentru decopertare este vineri. Costurile totale ale montării noii suprafețe nu se cunosc, dar cert e că Primăria Craiova va suporta 297.500 euro, sumă apreciată de primar ca fiind sub jumătate din valoarea întregului proiect. Pe Oblemenco va fi montat un gazon mixt, așa cum și-a dorit Pițurcă.

Politica