miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trafic de droguri pe Clisura Dunării

Turismul pe Clisura Dunării înfloreşte an de an. La fel şi culturile de cannabis. Anchetatorii au găsit plante cu înălţimea de 2,5 metri, la reţeaua de traficanţi de droguri din zonă, reţea din care făceau parte şi minori.

Opt percheziţii, la locuinţele a şapte suspecţi cu vârste cuprinse între 15 şi 45 ani, au fost făcute, luni, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova și SCCO Mehedinți, pentru destructurarea grupului infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, pe raza comunei Eşelniţa, județul Mehedinţi, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește înființarea unei culturi de plante de cannabis, în vederea obținerii din aceasta, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc cannabis, care ulterior urma să fie comercializat.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate, a fost identificată o cultură outdoor de cannabis, constituită din plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, cu o înălţime de aproximativ 2,5 metri, muguri de canabis proaspăt culeşi, aflaţi în diferite stadii de uscare, 12 telefoane mobile, precum şi diferite echipamente necesare cultivării.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, plantația de cannabis a fost cultivată în luna mai 2019, membrii grupării ocupându-se de îngrijirea şi recoltarea acesteia”, arată DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele şapte persoane au fost duse la audieri la DIICOT Mehedinţi.

Politica